Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] Co to za kontrolka?
gcredhot18 - 05-07-2011, 00:22 Temat postu: [1G 90-94] Co to za kontrolka? witam.od kilku dni jezdzę mitsubishi 1992r. ostatnio zapaliła mi sie kontrolka(pomarańczowa) narysowany samochód a pod nim tak jakby ślady śliskiej jezdni...co to takiego? czy to jakis czujnik warunków atmosferycznych czy coś innego. dodam,ze jechałem wtedy w deszcz. z góry dzieki za odpowiedź.
PS. jest jeszcze inna kontrolka,której nie znam : pomaranczowy prostokat a w nim pionowe linie.co to za dziwactwa ?
szeskey - 05-07-2011, 01:43
ten pierwszy wygląda mi na kontrolę trakcji (co chyba nie wystepuje w ecli)a ten kolejny to nie mam pojęcia ,a masz może wersje amerykańską ?
gcredhot18 - 05-07-2011, 02:02
szeskey napisał/a: | ten pierwszy wygląda mi na kontrolę trakcji (co chyba nie wystepuje w ecli)a ten kolejny to nie mam pojęcia ,a masz może wersje amerykańską ? | tak mam wersje wyprodukowana w Stanach. Jak sie nie mylę to Diamond ale jeszcze tego nie ogarniam. ta kontrolka z tym samochodem przypomina mi znak ostrzegawczy "uwaga śliska droga lub koleiny" cos w tym stylu
Kazber - 05-07-2011, 06:28
Pierwsza kontrolka to awaria układu ABS, a druga oznacza brak lub niedobór płynu w układzie chłodzenia. Sprawdź czy masz jeszcze płyn w chłodnicy i sprawdź płyn w układzie hamulcowym.
gcredhot18 - 06-07-2011, 00:07
ok.i wszystko jasne.dzieki
|
|
|