To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Problem z Carisma 98

fahrbot - 07-07-2011, 09:49
Temat postu: Problem z Carisma 98
Witam,
Mam niewielki problem z ustaleniem czy z Carisma 98 (GDI) jest wszystko OK.
Krótki opis

a) delikatny 'klekot' ale po lekturze forum wynika na standardowy temat popychaczy i nie jest to jakoś specjalnie naglące
b) delikatne mrowienie na pedałach gazu i sprzęgła - raz silniejsze, raz słabsze. Nie widzę zależności między silnik ciepły/zimny. Dodatkowo do 1000 obrotów czuć wibracje kierownicy,drążka skrzyni biegów i teraz pytanie co sprawdzić? Poduszki?

Będę wdzięczny za każdą pomoc.

Budrys - 07-07-2011, 16:13
Temat postu: Re: Problem z Carisma 98
fahrbot napisał/a:
Witam,
Mam niewielki problem z ustaleniem czy z Carisma 98 (GDI) jest wszystko OK.
Krótki opis

a) delikatny 'klekot' ale po lekturze forum wynika na standardowy temat popychaczy i nie jest to jakoś specjalnie naglące
b) delikatne mrowienie na pedałach gazu i sprzęgła - raz silniejsze, raz słabsze. Nie widzę zależności między silnik ciepły/zimny. Dodatkowo do 1000 obrotów czuć wibracje kierownicy,drążka skrzyni biegów i teraz pytanie co sprawdzić? Poduszki?

Będę wdzięczny za każdą pomoc.

Moim zdaniem nie ma się co przejmować, ponieważ te problemy pewnie każdy posiadacz GDI ma. Poduszki można posprawdzać czy nie pourywane, ale pewnie są dobre. U mnie też odczuwam drgania wszystkiego na wolnych obrotach. Klekot silnika też standard. U innych mocniej i innych słabiej klepie.

Saqu - 07-07-2011, 19:59

Budrys napisał/a:
U mnie też odczuwam drgania wszystkiego na wolnych obrotach.

to nie jest normalne, że czujesz drgania na wolnych obrotach, to nie jest diesel

Budrys - 07-07-2011, 22:23

Saqu napisał/a:
Budrys napisał/a:
U mnie też odczuwam drgania wszystkiego na wolnych obrotach.

to nie jest normalne, że czujesz drgania na wolnych obrotach, to nie jest diesel
\

No, ale niestety poduszki mam w bdb stanie. Po za tym jest tu kilka tematów z tego rodzaju i wymiana poduszek na nowe nawet wzmaga wibrację. Zmagam się z silnym szarpaniem podczas jazdy może to coś ze skrzynia i sprzęgłem (słychać jedynkę i piątkę).