Nasze Miśki - Moja Carisma
JacekeR - 07-07-2011, 10:15 Temat postu: Moja Carisma Witam bardzo serdecznie, miło w końcu znaleźć sie w tak miłym gronie mitsuManiaków (to nie wazelina, chyba). Po wielu latach spełniłem swoje marzenie odnośnie autka. Moja przygoda z Mitsubishi zaczęła się już bardzo dawno temu bo w roku 2005 będąc na misji pokojowej w Iraku pod koniec jej trwania wypatrzyłem przez internet samochodzik ( a że juz wcześniej nabyłem TV przez internet będąc w Iraku to myślałem że przejdzie to samo z samochodzikiem) Już nawet wpłaciłem zaliczkę , sprzedawca jednak okazał się nieuczciwy i opis samochodu nie odzwierciedlał stanu i wyposażenia w rzeczywistości, więc odmówiłem. Po zjechaniu do kraju moje losy motoryzacyjne skierowały sie z goła na inne tory i na chwilkę zapomniałem o Carismie (bo tylko ona wchodziła w grę). Jeździłem francuzami (Scenic i chyba najlepszy z nich Peugeot 406 Combi 2,0 132 KM +LPG - służył mi do swojego końca [żonka skasowała go na śmierć]. Po trzech tygodniach chodzenia na pieszo znudzony zapuściłem internet w ogłoszenich lokalnych zobaczyłem ją... tę jedyną , wymarzoną.... Carisma 1,8 GDI Dynamics 2000 r kolor grafit perłowy. Jak na razie nic wielkiego nie robiłem w niej oprócz wymiany mechanizmu podnoszenia szyb od strony pasażera + przełącznik ; wymiana głośników z fabrycznych na MAC Audio (gwizdki w słupkach ); czeka mnie jeszcze wymiana rozrządu i plynów eksploatacyjnych. Fotki przedstawiam poniżej:
Pozdrawiam.Moja Carisma
mystek - 07-07-2011, 10:52
Carisma bez pakietu wygląda nieciekawie, Twoja jest super to jest ten sam pakiet, który był stosowany w MSXach?
JacekeR - 07-07-2011, 11:47
Nie mam zielonego pojęcia, to jest moja pierwsza Cari. Wszystko mam wpisane w BRIEFF.
Andrew - 07-07-2011, 11:56
Zacne auto pogratulować W tle kia cee'd policyjna
Nie powinna być przypadkiem w tym modelu inna kierownica
RoBSoN_97 - 07-07-2011, 16:35
mystek napisał/a: | to jest ten sam pakiet, który był stosowany w MSXach? |
Nie, to są dwa różne "pakiety" ten jest tylko w wersji Dynamics a MSX miał tylko przednią dokładkę zderzaka i tylny lip i MSX jest tylko w przedliftach-tak mi się wydaje bo jeszcze nigdzie nie widziałem ani nie słyszałem o MSX'sie poliftowym. Wolę pakiet MSX, ten jest troszkę za bujny...
andrew84 napisał/a: | Nie powinna być przypadkiem w tym modelu inna kierownica |
Temat był już poruszany na forum w przypadku Carismy poliftowej z początku produkcji- po prostu zostały części z przedliftowej i je wykorzystali jeszcze w poliftowej.
JacekeR - 07-07-2011, 23:50
RoBSoN_97 napisał/a: | Wolę pakiet MSX, ten jest troszkę za bujny... |
i kto to powiedział......nie żebym się czepiał.
wookash83 - 08-07-2011, 00:06
wygląda zacnie widziałem już foty na forum regionalnym i muszę przyznać że z chęcią na żywo bym ją zobaczył
Mithrill - 08-07-2011, 12:13
To są najładniejsze Carismy według mnie.
Wcale nie jest przesadzona, wygląda zadziornie, sportowo, a przy tym zachowany jest umiar i smak. No i te felgi...
Gratulacje!
|
|
|