To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Mam problem z obrotami i mocą.

gumibersik - 11-07-2011, 07:12
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Mam problem z obrotami i mocą.
Jestem nowy i nie znalazłem na forum rozwiązania mojego problemu. W Misi falują mi obroty między 1200 a 2000 tyś obrotów na luzie przez jakiś czas, potem jest ok i czasem tylko podskoczy wskazówka. I nie wiem, może też od tego czasem jak wcisnę gaz do podłogi to w ogóle nie przyspiesza. Czy ktoś z Was wie może co to jest? Z góry dziękuje za pomoc.

Dzisiaj byłem u czterech mechaników w tym również u takiego który naprawia japońskie auta i wszyscy powiedzieli że się nie podejmą naprawy bo i tak nic nie zrobią. Bardzo proszę o pomoc.

pawkas - 15-07-2011, 10:26

wyczyść dokładnie przepustnice i zresetuj komputer
gumibersik - 19-07-2011, 12:31

Czyściłem przepustnicę 3 razy i nie pomogło. Mechanik też czyścił i nic. Powiedział że trzeba gdzieś na komputer i spróbować zaadaptować mu obroty a w najgorszym przypadku przepustnica do wymiany czyli 1000 zł. (tak mi powiedział).

Komputer też resetowałem ale poprawa jest minimalna.

Saqu - 19-07-2011, 23:41

gumibersik, dobrze jak byś się w evoscana zaopatrzył i popatrzył na parametry, ewentualnie wrzucił je na forum, to wtedy można podpowiedzieć, jeśli chodzi o przepustnicę to Bartek, tutaj z forum, obcykany jest w przepustnicach GDI ;)
gumibersik - 20-07-2011, 11:48

A gdzie mogę dostać kabel do tego i ile może kosztować? bo mechanik mi powiedział że ja mam jakąś inną wtyczkę do komputera.
kamir - 21-07-2011, 22:07

Na popularnym portalu aukcyjnym
klik

gumibersik - 22-07-2011, 11:59

Dziękuje za pomoc :) będę walczył :D
mar1us - 22-07-2011, 23:27

Sprawdź pompę, regulator ciśnienia w pompie, filterki. Jeśli problem z obrotami to jak nie przepustnica i krokowiec to coś z pompą, tak myślę.
Tu masz temat o tym:

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=45213