To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - [2.8 TD] Tylni nawiew.

Goliasz - 12-07-2011, 00:12
Temat postu: [2.8 TD] Tylni nawiew.
W wersji GLS pomiędzy przednimi siedzeniami jest panel sterowania tylnego nawiewu. Żeby go włączyć, trzeba przełączyć klawisz ze symbolem wiatraczka, który jest przed podłokietnikiem i z tyłu włączyć przycisk on - dioda na zielono. Oprócz przycisku włączania jest regulacja prędkości nawiewu i temperatury. Moje pytanie, czy coś jest nie tak z tym ustrojstwem w moim pajero, ponieważ nie ma żadnej reakcji na opisane wyżej czynności?
Gdzie się znajduje tylni wiatrak, czy działa tylko przy włączonym silniku (sprawdzałem na wyłączonym)?

Anonymous - 12-07-2011, 06:55

zapłon na ON albo odpalony silnik. wiatrak jest pod tylnym prawym siedzeniem.
te włączniki mają budowę krzyżową tj. tak jak na klatce schodowej w domu, każdy włączy i każdy wyłączy

Goliasz - 12-07-2011, 08:44

bartek2800 napisał/a:
zapłon na ON albo odpalony silnik. wiatrak jest pod tylnym prawym siedzeniem.
te włączniki mają budowę krzyżową tj. tak jak na klatce schodowej w domu, każdy włączy i każdy wyłączy

No to niestety dziadostwo nie działa, trochę dziwne, że tak szybko padł. :cry:

Anonymous - 12-07-2011, 21:53

może gdzieś nie styka?
piotrasek1 - 09-08-2011, 09:36

A u mnie jest tak że działa dobrze tylko nie mogę wycisnąć przycisku ciągle jest na włączony, reguluje tylko tym przełącznikiem opisanym wyżej.
Goliasz - 29-08-2011, 18:50

piotrasek1 napisał/a:
A u mnie jest tak że działa dobrze tylko nie mogę wycisnąć przycisku ciągle jest na włączony, reguluje tylko tym przełącznikiem opisanym wyżej.

Wszystko się wyjaśniło, silniczek w wentylatorze był spalony - wymieniłem wiatrak na nowy i wszystko ok.
U mnie też ciężko działa ten przycisk włączania z tyłu - jakby coś nie łączyło i najlepiej wyłaczać i włączać tylni nawiew przyciskiem na konsoli środkowej przy kierowcy.