To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - Czy w Eagle Talon musi być kalatalizator?

Anonymous - 16-11-2006, 18:03
Temat postu: Czy w Eagle Talon musi być kalatalizator?
Witam. Mam pytanie. Czy musi być katalizator zamontowany żeby palił mniej czy lepiej zastąpić strumienicą? Bo w moim nie ma tylko jest rura jest. Proszę o odp.
Hubeeert - 16-11-2006, 18:46

dziobak26 napisał/a:
Czy musi być katalizator zamontowany żeby palił mniej

Katalizatora nie musi być aż do kontroli Policji albo BT.
dziobak26 napisał/a:
czy lepiej zastąpić strumienicą
Wsadź strumienicę w odbyt temu kto Ci ją będzie sprzedawał i przegazuj :twisted:
dziobak26 napisał/a:
Bo w moim nie ma tylko jest rura jest
To nie kombinuj - niech tak zostanie a swoją drogą ciekawe jak przeglądy robisz :?: :shock:
dziobak26 napisał/a:
Proszę o odp.
Prosze bardzo.
kiepuczi - 17-11-2006, 12:53

w silniku 4g63 nie musi byc zainstalowany katalizator, jednak juz po kilku godzinach jazdy ECU wykryje jego brak i wyrzuci nam kontrolke CE. je jezdza z taka kontrolka od kilk tyg i wcale nie zwiekszylo mi sie zyzycie paliwa, dalej robie prawie 400 mil na pelnym baku tj 30 mil /galon.
w silnilu eclipse w wersji US 420A, nie wolno wyciagac kata, jego brak moze doprowadzic do powaznych uszkodzen silnika lacznie z przegrzaniem. a system kontroli mieszkanki bedzie wariowal.

Hubeeert - 17-11-2006, 13:18

kiepuczi, ale dziobak26 ma 1G ;-) Tam była tylko jedna sonda ;-)
Anonymous - 18-11-2006, 16:24

Nie ma żadnych błędów ale przegląd kończy się i będe musiał założyć kata. Mam zamiar założyć uniwersalny bosal. Co o tym myślicie?
Hubeeert - 18-11-2006, 16:34

dziobak26 napisał/a:
Mam zamiar założyć uniwersalny bosal. Co o tym myślicie?
Jest OK - wytrzyma ze 4 lata jak nie więcej.
Anonymous - 19-11-2006, 13:39

Ja drugi rok jezdze na wyczysczonym katalizatorze i jest spoko :) wiecej nie pali fajniej chodzi