To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Kierownica z EVO do Carismy?

Cezar - 30-08-2005, 11:47
Temat postu: Kierownica z EVO do Carismy?
W nocy przyszedl mi taki pomysl aby zmienic seryjna kierownice z Carismy na nieco inna seryjna z EVO :twisted: . Mam pytanie czy da (i przyblizeniu za ile) sie to zrobic ?
Wiem ze mozna kupic duzo innych sportowych kierownic, ale ta akurat mi sie podoba 8) no i ma poduche.
Pozdrawiam

polsaler - 30-08-2005, 11:49

myślę ,że się da . Postaram sie sprawdzić ile to kosztuje i dam znać . Problemem może być naba ale taki problem to nie problem :)

Właśnie gadałem z Mariuszem Stecem bo pomyślałem ,że kto jak kto ale on będzie wiedział gdzie takie cudeńko kupić. Niestety powiedział , że jest duży problem żeby taką kierowniczkę kupić . Być może będzie miał jakąś od EVO VIII (za dwa trzy miesiące) ale o cenie jeszcze za wszcześnie gadać . Acha ale Mariusz ma całe EVO VI do sprzedania . Może w ten sposób nabyć kierownicę z całym autkiem :)

Kofi - 30-08-2005, 12:18

Jakis czas temu byla kierownica od evo na allegro. O ile dobrze pamietam zostala sprzedana za 2 tys zl.
Anonymous - 30-08-2005, 13:10

mam cos takiego zamiar zrobic u siebie i jak zrobie to dam znac.
kierownica pasuje na 99,9% mnie bardziej interesuje czy air bag bedzie dzialac.

Cezar - 30-08-2005, 13:48

a moze sprowadzenie kierownicy z USA?
http://cgi.ebay.com/ebaym...1QQcmdZViewItem lub
http://cgi.ebay.com/ebaym...1QQcmdZViewItem

Matejko - 30-08-2005, 14:41

arturro napisał/a:
mam cos takiego zamiar zrobic u siebie i jak zrobie to dam znac.
kierownica pasuje na 99,9% mnie bardziej interesuje czy air bag bedzie dzialac.

odpowiednie przejsciowki itp i na pewno da sie podlaczyc, zreszta watpie zeby mitsubishi robilo rozne wtyki w poduchach, pozatym sa jeszcze uniwersalne sportowe kierownice z airbagami ktore zamawia sie z odpowiednimi wtykami, wiec problemu nie powinno byc

Jackie - 31-08-2005, 20:53

Generalnie większość miśków końcówki (wtyki) ABG ma takie same, rzecz raczej w rodzaju impulsu wysyłanego przez komp sterujący wystrzałem. Tu mogą być schody. arturro zadał mi taki temat i próbuję coś w tym temacie osiągnąć. BTW, kierownica od EVO VIII i Lancernika 2.0 Sport jest taka sama, więc koszty nie powinny być jakieś adekwatne tylko do EVO ;)
Pozdrawiam