Eclipse - Techniczne - [2G 95-99] Remont silnika 420a
Endriu 420A - 14-07-2011, 17:25 Temat postu: [2G 95-99] Remont silnika 420a Witam jestem w trakcie remontu mojego eclipse 2g z silnikiem 420a i potrzebuję części t.j tłoki, pierścienie panewki główne , uszczelka pod głowicę i tak czy lepiej ściągać ze stanów czy szukać u nas w kraju . Odnoście uszczelki pod głowicę to lepiej metalową czy zwykłą dodam że misiek będzie miał dołożony kompresor z ciśnieniem do 0,4 -0,5 . Dzięki z góry za pomoc .
kamil4711 - 16-07-2011, 10:52
do 420a prawdopodobnie dostaniesz najszybciej te części w servisie Chryslera i prawdopodobnie najlepiej cenowo wyjdzie , na serii powinno wszystko wytrzymać do 200 - 220 km.
wojtas gst - 16-07-2011, 11:23
zapytaj chlopakow z www.topendpower.pl
ceny moze najnizszych nie maja, ale wysokiej jakosci
Endriu 420A - 16-07-2011, 23:33 Temat postu: świecące kontrolki Jeszce jeden problem do rozwiązania sprawa dotyczy kontrolek w liczniku a mianowicie po przekręceniu kluczyka po kolei gasną wszystkie kontrolki łącznie z ładowaniem gdy następuje rozruch zapalają się ładowanie poduszka i jeszcze jedna ale teraz nie pamiętam bo misiek przez remont dawno nie był odpalany . Niby nie wiele ale bardzo denerwujące co może być przyczyną .Będę wdzięczny za pomoc bo nie wiem czego się czepić
kamil4711 - 17-07-2011, 11:48
Cytat: | gdy następuje rozruch zapalają się ładowanie , poduszka |
A więc masz coś nie tak z alternatorem , szczotki , pasek ? Może klema luźna na aku ? I prawdopodobnie nie masz poduszki , poduszek , albo rozłączone , ew. coś z czujnikami albo na kostkach ale wątpię .
Endriu 420A - 18-07-2011, 13:24 Temat postu: jaka uszczelka dzięki zaraz biorę się na rozbieranie i szukanie to będzie ciekawe . Jeszcze jedno jaka uszczelkę dać pod głowicę metalową czy zwykłą bo podobno do metalowej szlifuje się również blok A jeszcze odnoście jakości wymienianych części to może ktoś wie jakie firmy są ok a w miarę cenowo to jednak amerykaniec i nie bardzo te firmy są znane u nas bo co sprawdzam każdy mówi że najlepsze! Przypuszczam ,że jeszcze temat remontu i innych problemów będę drożył także dzięki z góry za odpowiedzi
|
|
|