Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Dziwne odgłosy po dodaniu gazu
kiflar - 15-07-2011, 22:55 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Dziwne odgłosy po dodaniu gazu Witam od pewnego czasu słyszę dziwne odgłosy jakby woda się przelewała gdy dodam gazu np na postoju, słychać ją w okolicach wywietrzników - kokpitem. Nigdy czegoś takiego nie miałem... jeździ się normalnie, tylko te dźwięki - po pewnym czasie zanikają. Może miał ktoś podobny problem ??
Budrys - 16-07-2011, 00:03
Witaj jeśli pozwolisz dołączę się do pytania. Jednak u mnie jest to nie zawsze po postoju i zaraz po odpaleniu silnika. Układ szczelny, napełniony itd.
kiflar - 16-07-2011, 08:40
u mnie odgłosy jakby z klimatyzacji, ale sam niewiem,żadne płyny nie ubywają z chłodnicy czy z innego miejsca.
Hugo - 16-07-2011, 14:13
kiflar napisał/a: | Witam od pewnego czasu słyszę dziwne odgłosy jakby woda się przelewała gdy dodam gazu np na postoju | Sprawdź pompę wody pod kątem wycieków płynu chłodniczego.
przemekx303 - 16-07-2011, 17:19
to teraz częściej spoglądaj pod podwozie i na płyn chłodniczy , identyczne objawy miałem przed podnięciem pompy wodnej , powolutku puszczała , a po dłuższym postoju postoju tak się odpowietrzał układ chłodzenia i takie przelewanie wody było słychać w nagrzewnicy. Po paru dniach ukazała się kałuża płynu (świeżego bo tydzień wcześniej mieniałem chłodnicę) i znalazłem przyczynę
|
|
|