To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Prawie spontaniczny wyjazd nad morze.

gzesiolek - 18-07-2011, 16:21
Temat postu: Prawie spontaniczny wyjazd nad morze.
Wlasnie wpadlismy z zona na pomysl, aby bedac 13.08. na weselu jej brata w pobliżu Konina, wybrać się na krótki urlop nad morze i najodować naszego chorowitka, czyli 1,5 roczną Julcie...
Stąd zanim się rozdzwonie jak leci wg tych pensjonatów co znajdę w sieci, stwierdziłem, że zapytam mitsumaniaków...

Tutaj pytanie czy znacie jakieś fajne pensjonaty, gdzie można by było wziąć pomieszkiwać od 14 do 20.08 (ew. 21.08. ale wole 20ego jakby trzeba było gdzieś po drodze zrobić dłuższy postój czy nocleg),
nasze wymagania:
- spokój i cisza, z dala od imprezowni, popijaw, dyskotek...
- parking ogrodzony, tak żeby na te 6 dni zapomnieć o samochodzie jeśli nie trzeba będzie nagłych zakupów czy interwencji z małą...
- jakieś wyżywienie dla dorosłych (najlepiej śniadanko + kolacja, min. samo śniadanko)
- jakieś miejsce żeby można było z bobasem pobaraszkować, plac zabaw/ogród,
- morze w odległości takiej żeby można było dojść pieszo z wózkiem, czyli maks 1km,
- pokój standard: czysty, jasny, nie_piekarnik... z dużym łóżkiem małżeńskim (będziemy spać w trójkę), i nie zupełna klitka, w razie jakbyśmy pogody nie trafili, żeby było miejsce dla naszej trójki... ;)
- kącik kuchenny nie jest wymagany, ale dobrze żeby choć była lodówka,
- TV i net to już xtra dodatki, bez nich się obejdziemy,

- cena... rozumiemy, że jak nie chcemy spartańskich warunków to trzeba zapłacić, ale mam budżet przygotowany tak aby zmieścić się w 2tys PLN od naszej trójki za ten tydzień pobytu, w tym wyżywienie dla nas, bo dla malucha większość weźmiemy z domciu...
no 2,5k maks... jak nie będzie taniej...
liczę że maluch do 2 lat będzie miał gratis, zwłaszcza że będzie spała z nami...

(Dojazd i jego rozliczenie to odrębna kwota)

Czy możecie coś polecić albo doradzić? a może ktoś wybiera się nad morze w podobnym czasie (a jak jeszcze z dziećmi to już w ogóle :mrgreen: )? Zawsze razniej w kupie... Jakby co liczę na jakiś odzew...
Pozdrawiam
Grzesiek

E: Co do miejsca to akurat spod Konina wszedzie jest podobna odleglosc? Wiec nie ograniczam sie... Sam raczej mam bardziej obcykane miejscowki od Władysławowa na wschód, aż po Krynice Morska i Piaski... zachodnie wybrzeze to jak na razie dla mnie tajemnica, ale najwyzszy czas to zmienic... :mrgreen: (ale oczywiscie wschodniej czesci nie wykluczamy...)

skaut - 18-07-2011, 19:39

Ja od kilku lat odwiedzam takie miejsce:
http://www.batawia.mielno.com
Szczerze polecam rodzinom z małym dzieckiem. Spokojnie, kameralnie, niezłe ceny.
Co prawda nie spełnia Twojego kryterium - wyżywienie, ale do centru Łaz jest kilkadziesiąt/kilkaset metrów, więc nie ma problemu.
Pozdrawiam

Jogurt - 18-07-2011, 19:45

z tymi kryteriami możesz tu przedzwonić (wg mnie spełnia wszystkie/większość) :
http://www.slonecznydwor.pl/
dwa razy byłem w krynicy, nocleg miałem gdzie indziej ale tam jedliśmy czasem. jedzenie dobre, w razie czego w hotelu obok jest restauracja i również jest ok. w sumie jest to na początku krynicy dlatego jest spokojnie, plac zabaw też jest. do centrum i na plaże ok 10minut piechotką. masz pytania pisz na pw. pzdr

gzesiolek - 19-07-2011, 00:02

Jogurt, znam dokladnie to miejsce, tez tam pare razy jadlem bedac w Krynicy...

Dzieki wielkie chlopaki, jutro rozpoczynam dzwonienie, jakby ktos cos jeszcze wiedzial piszcie...

zwolin - 22-07-2011, 00:21

gzesiolek, udało nam się na kilka dni wyjechać do Karwii. Mieszkaliśmy w ośrodku Paulina. Czysto, duży pokój, normalna łazienka, a nie 0.5x0.5m. Jest kuchnia, jadalnia, lodówki na piętrach, plac zabaw, sala z zabawkami, wózkownia, tv, net, ogrodzony parking. Cała ta miejscowość nastawiona jest na rodziców z dziećmi, więc przy większości ośrodków są place zabaw itp. bardzo blisko do plaży. Praktycznie płaskie zejście, bez problemu da się wózkiem przejechać. Generalnie polecam, szczególnie z uwagi na dziecko, bo fajnie jest móc tak poprostu wyjść na plażę, czy plac zabaw bez planowania wycieczki na cały dzień.
Nie ma dyskotek, dresiarni, panów "kierowniku kopsnij na pifko" itp.

Jedyny minus to ceny zarówno w sklepach jak i pseudorestauracjach. Generalnie prowiant dla dziecka proponowałbym zabrać ze sobą, bo dostepność jest taka sobie, a cen inaczej jak złodziejstwo nie da się określić.

gzesiolek - 22-07-2011, 09:49

zwolin, chodzi o ten osrodek:
http://www.wczasy-paulina.pl/
?

Wyglada ok i przystepnie cenowo, wiec moze te ceny w sklepach i restauracjach nie beda az tak przerazaly...

Mam wstepna rezerwacje juz gdzie indziej, ale jeszcze zanim przeleje zadatek, sprawdzam inne propozycje...

zwolin - 22-07-2011, 18:44

gzesiolek, Tak, to ten.
Z cenami to poprostu wq.... traktowanie turysty, jak jelenia. Da się przeżyć, ale ja osobiście naprawdę zaplaciłbym nawet więcej za obiad gdyby było widać, że komuś zależy, żebym tam przyszedł jeszcze raz. Niestety polska mentalność "biznesmenów".
Paradoksalnie trochę taniej i o wiele smaczniej można zjeść na Helu, który w porównaniu z tą wsią jest jednak półkę wyzej jeśli chodzi o nadmorską turystykę. Oczywiście cały piszę o normalnym jedzeniu z rybką w roli głównej, a nie pizzach, kebabach itp.
Tak czy inaczej ja tam za rok pewnie i tak pojadę. Właśnie z uwagi na udogodnienia dla rodziców z dziećmi.