To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] Benzyna zamiast Ropy

isiek72 - 21-07-2011, 22:53
Temat postu: [Cari 1.9TD] Benzyna zamiast Ropy
Witam dzisiaj na stacji benzynowej pan z obsługi wlał do mojej carismy benzynę zamiast ropy niestety zorientowałem się dopiero po przejechaniu kilku kilometrów gdy spadły obroty i stracił moc a potem samochód już nie zapalił.Samochód jest obecnie w warsztacie (na koszt stacji)ale mam pytanie czy filtry tez będą wymieniane i po jakim czasie od naprawy mogą się pojawić jeszcze jakieś niespodzianki z tym z tym związane
wojzi - 22-07-2011, 00:05

Ja to bym takiego pana posiekał. Kurcze jednak lepiej na samoobsługówce, bo sam wiesz co lejesz.
Premieros - 22-07-2011, 05:43

To Cię załatwił. Generalnie jak masz farta to będzie ok... ale ja nazwał bym to od razu "tragedią". Cała benzyna powinna być zaraz spuszczona, cały układ przepłukany, filtry wymienione - jeśli masz szczęście to ten zabieg wystarczy.

Ogólnie benzyna jest jakby paliwem suchym i nie ma właściwości smarnych jak diesel, dlatego stawiam że pompa wtryskowa i wtryskiwacze nadają się do kosza, a jak nie do kosza to i tak ładnie dostały po dupie i konsekwencje na pewno odczujesz już niedługo...

Nie chce straszyć ale takie są fakty. Gdyby coś to mam i wtryskiwacze i pompę w bardzo dobrym stanie do sprzedania... PW

pozdrawiam