Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] Grzeje się
ruuno - 24-07-2011, 21:16 Temat postu: [1G 90-94] Grzeje się Witam. Posiadam Eclipsa GS i ostatnio pojawił się dziwny problem, a mianowicie podczas jazdy wskazówka od temperatury wychyla się w stronę czerwonego pola po wciśnięciu sprzęgła natychmiast wraca na miejsce. Dzieje się to np. 2 razy podczas całego dnia jazdy. Jak wskazówka się wychyli i chce się go odrazu depnąć to jest zamulony minie ok 5 sekund (noga cały czas na gazie) wskazówka wraca na miejsce i już jedzie normalnie
Na postoju albo w korku nie ma mowy o tym żeby wskazówka drgnęła ze swojego miejsca.
Termostat wymieniony, wentylatory chodzą, płyn chłodniczy czyściutki, korek od oleju czyściutki, brak spalin w układzie chłodzenia, nie ma oleju w płynie chłodniczym, ani na odwrót... Dodam że wydarzyło się to nagle, 2 dni po tym jak cofnęło mi gaz. WTF?
Pozdrawiam.
Lisciu - 24-07-2011, 23:09
Może czujnik od temp wariować:) Dziwny przypadek trochę;/
ruuno - 24-07-2011, 23:29
No ale to co by miał czujnik od wskaźnika temp. do zamulenia chwilowego?
rosomak1983 - 25-07-2011, 00:52
ruuno napisał/a: | No ale to co by miał czujnik od wskaźnika temp. do zamulenia chwilowego? |
moze ECU wariuje ja dostanie dane z czujnika ??? tak jedynie gdybam,...
wojtas - 25-07-2011, 08:57
Może jakiś spinak pod maska na kablach się robi po tym strzale z lpg, sprawdź dokładnie czy wszystko pod maską jest ok. W jakim stanie jest dolot?
kicek86 - 25-07-2011, 09:18
ruuno, sprawdź może czy gdzieś Ci kable od czujnika temperatury zwarcia nie robią. Wyciągnij wtyczkę i sprawdź czy tam jest sucho
ruuno - 25-07-2011, 10:27
Z dolotem wszystko okej, ale gdyby robiło się zwarcie to chyba by gorzej nie jechał?
Co do czujnika temp. wyciągałem go już, czyściłem, i sucho tam jest....
|
|
|