Off Topic - Nie ogarniam. Kolejny prezent urodzinowy.
DamianBlue - 28-07-2011, 14:01 Temat postu: Nie ogarniam. Kolejny prezent urodzinowy. Witam Szanownych Mitsumaniaków.
Ostatnio rzadko bywam na forum z powodu problemów zdrowotnych. Tak się złożyło, że dzisiaj mam urodziny . Dostałem wspaniały prezent od dziewczyny. Mianowicie dzisiaj powiedziała że odchodzi i właśnie zbiera manatki. Dwa lata temu zafundowała mi podobny "w sile działania" prezent.
Wy koledzy i koleżanki wiecie wszystko . Nie mam teraz co z tyłkiem zrobić i pomysłu czym się zająć. Macie jakieś pomysły?
A! I najważniejsze!!! Dziękuje wszystkim za życzenia .
cns80 - 28-07-2011, 14:06
Po pierwsze Wszystkiego najlepszego i jak najmniej takich prezentów w życiu.
Po drugie współczuję.
Po trzecie to jako zapchajdziura dobry jest sport, albo jakieś hobby, które kiedyś miałeś i porzuciłeś z braku czasu, albo nie miałeś, bo nie miałeś czasu, ale bardzo Cię to interesowało. Siadasz i się tym zajmujesz starając się jak najszybciej być w tym dobry. Czytasz w necie i na forach poznajesz ludzi, którzy pomagają Ci odkrywać tajniki tego hobby. Ani się obejrzysz jak nie będziesz czuł tej pustki.
DamianBlue - 28-07-2011, 14:16
Dzięki za życzenia cns80.
Moim hobby jest kolarstwo górsko-szosowe(teraz 2 rok przerwy). Jednak pogoda... Drugie to elektronika, ale póki co żadnych projektów ani napraw. No i tak myślę co by tu .
JCH - 28-07-2011, 14:39
DamianBlue napisał/a: | Moim hobby jest kolarstwo górsko-szosowe(teraz 2 rok przerwy). Jednak pogoda... | Mówią, że nie ma złej pogody na: rower/motor.... whatever - są tylko źle ubrani rowerzyści / motocykliści
Co prawda TdF się już skończył ale za chwilę masz TdP więc oglądasz, czytasz....
DamianBlue napisał/a: | Drugie to elektronika | O!! I tu się dobrze składa - trzeba mi naprawić nawigację bo skubana zaczęła się wyłączać sama z siebie, tzn. chyba bateria wysiadła i samo ładowanie z zapalniczki nie wystarcza .....
PS. Szczerze powiem, że niezły prezent - zapamiętasz raczej do końca życia
Trzymaj się
cns80 - 28-07-2011, 14:48
DamianBlue napisał/a: | Drugie to elektronika, ale póki co żadnych projektów ani napraw. No i tak myślę co by tu . |
1. Zrób tani moduł tylnej wycieraczki do Carismy/Galanta/Space Stara, który w momencie gdy przednie wycieraczki są włączone na którymkolwiek biegu (biegu wycieraczek) i wrzucisz wsteczny (bieg w skrzyni biegów) to wykonuje jeden ruch tylnej wycieraczki (tylko jeden, ale pełny tzn. mimo wyłączenia wstecznego on ten ruch dokańcza, a nie zatrzymuje wycieraczkę w połowie szyby).
2. Zrób moduł świateł do ww aut, który będzie miał funkcję follow me home z impulsu alarmu po zamknięciu i regulowany czas tej funkcji.
Żeby Ci jeszcze utrudnić to to wszystko ma być dobre i tanie
A na niedzielę masz wolne i jedziesz (rowerem) na TdP
Fragu - 28-07-2011, 14:49
DamianBlue, a przy galu nic do pogrzebania nie ma ?:D
Głowa do góry i do przodu !
Jak grywasz na kompie to zacznij expić w Diablo 2, jak dojdziesz do 99lvl to zapomnisz nawet kim jesteś
DamianBlue - 28-07-2011, 15:01
JCH napisał/a: | O!! I tu się dobrze składa - trzeba mi naprawić nawigację bo skubana zaczęła się wyłączać sama z siebie, tzn. chyba bateria wysiadła i samo ładowanie z zapalniczki nie wystarcza ..... |
Naprawiam (lub staram się naprawić) wszystko co elektroniczne, więc do nawigacji też się dobiorę. Generalnie wyspecjalizowałem się w sprzęcie po serwisowym oznaczonym jako "nie do naprawy" lub gdy śpiewali np 300zł za naprawę a ja naprawiałem za 2,5zł . Aczkolwiek rekord miałem we własnym galu : koszt w ASO 300-400zł a mi się udało za 0zł .
Co do hobby to nie czytam . Po prostu dużo jeździłem, przez 2 miesiące wakacji robiłem 4500km, mój rekord w ciągu dnia to 300km przejechane. To były czasy... udami mogłem zgiąć klucz francuski .
[ Dodano: 28-07-2011, 15:07 ]
Fragu przy galu teraz póki co nie ma nic do zrobienia. Poza tym moim dupowozem jest ukochany i niezastąpiony Poldek , a gal rodziców . A wracając do gala to czeka go przerzutka w nową prostą budę. Obecna jest silnie powypadkowa (ale to dłuższa historia). A co do kompa to aktualnie przerabiam sobie wodne chłodzenie, ale z powodu zaistniałych sytuacji to mi się przeciąga i korzystam z leciwego laptopa, więc o grach mowy nie ma.
volve - 28-07-2011, 15:40
DamianBlue napisał/a: | Poza tym moim dupowozem jest ukochany i niezastąpiony Poldek |
No nie mów, że przy Poldku nie ma co robić Może pomysł na jakiegoś SWAPa (przynajmniej na 1.4 Rovera) ?
DamianBlue - 28-07-2011, 15:46
volve a bo to mało pomysłów było . Tylko kasa odwrotnie proporcjonalna do pomysłów, a że teraz zupełnie null to biedak się puszcza z rdzą .
[ Dodano: 28-07-2011, 22:10 ]
cns80 napisał/a: | 1. Zrób tani moduł tylnej wycieraczki do Carismy/Galanta/Space Stara, który w momencie gdy przednie wycieraczki są włączone na którymkolwiek biegu (biegu wycieraczek) i wrzucisz wsteczny (bieg w skrzyni biegów) to wykonuje jeden ruch tylnej wycieraczki (tylko jeden, ale pełny tzn. mimo wyłączenia wstecznego on ten ruch dokańcza, a nie zatrzymuje wycieraczkę w połowie szyby).
2. Zrób moduł świateł do ww aut, który będzie miał funkcję follow me home z impulsu alarmu po zamknięciu i regulowany czas tej funkcji. |
AD1. musiałbym się dowiedzieć parę szczegółów.
AD2. Za pomocą czego chciałbyś regulować czas?
Rozumiem, że najlepiej kiedy jeden układ by się tym zajmował?
Marcin-Krak - 28-07-2011, 22:14
DamianBlue,
Cytat: | Kobiety to zuo, a rodzina to patologia | że tak kogoś zacytuję
Głowa do góry - też przechodziłem przez to, co Ty i ...
z tym powrotem do tego, co się robiło wcześniej - to bardzo dobry pomysł - ja obecnie każdą wolną chwilę poświęcam na rower. Nie chce się myśleć wtedy o niczym
sieegurd - 28-07-2011, 22:28
A ja tylko napiszę, że tego kwiatu jest pół światu Lepiej, że teraz wycięła Ci taki numerek, niż po ślubie
Oczywiście współczuję
cns80 - 29-07-2011, 09:32
DamianBlue napisał/a: | AD2. Za pomocą czego chciałbyś regulować czas? | Potencjometr płynny lub stopniowy.
DamianBlue napisał/a: | Rozumiem, że najlepiej kiedy jeden układ by się tym zajmował? | Niekoniecznie, bo miejsca w których trzeba wciąć się w kable są daleko od siebie. Np. wsteczny przechodzi w progu, a światła w kolumnie kierownicy
sieegurd napisał/a: | Lepiej, że teraz wycięła Ci taki numerek, niż po ślubie | Dokładnie
DamianBlue - 29-07-2011, 10:40
cns80 napisał/a: | Potencjometr płynny lub stopniowy. | Ok, zaczynam myśleć co i jak. W razie co będę pytał.
sieegurd napisał/a: | Lepiej, że teraz wycięła Ci taki numerek, niż po ślubie | Co prawda to prawda
Marcin-Krak napisał/a: | Cytat:Kobiety to zuo, a rodzina to patologia | To chyba esencja prawdy ;D
Polonez chyba wyczuł, że coś nie tak u mnie i mu się wczoraj zapłon popsuł . Więc niedługo się zbieram i będę działał.
Miłego dnia wszystkim
gulgulq - 29-07-2011, 10:45
głowa do góry - będzie dobrze i poznasz dużo wspanialszą kobietę
a teraz masz czas na sport plus kolegów plus meczyki plus późne wracanie do domu plus spanie do południa plus niezmywanie naczyń plus ....
czyli luzik
halbog - 29-07-2011, 14:23
gulgulq napisał/a: | a teraz masz czas na sport plus kolegów plus meczyki plus późne wracanie do domu plus spanie do południa plus niezmywanie naczyń plus .... |
Kurcze, same fajne rzeczy, które mogę bezkarnie robić tylko, gdy ślubna wyjedzie . No i muszę usunąć wszelkie ślady "dolce vita" przed jej powrotem .
Pozdrawiam
Bogdan
|
|
|