To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Nie ogarniam. Kolejny prezent urodzinowy.

DamianBlue - 28-07-2011, 14:01
Temat postu: Nie ogarniam. Kolejny prezent urodzinowy.
Witam Szanownych Mitsumaniaków.

Ostatnio rzadko bywam na forum z powodu problemów zdrowotnych. Tak się złożyło, że dzisiaj mam urodziny :lol: . Dostałem wspaniały prezent od dziewczyny. Mianowicie dzisiaj powiedziała że odchodzi i właśnie zbiera manatki. Dwa lata temu zafundowała mi podobny "w sile działania" prezent.
Wy koledzy i koleżanki wiecie wszystko :) . Nie mam teraz co z tyłkiem zrobić i pomysłu czym się zająć. Macie jakieś pomysły?

A! I najważniejsze!!! Dziękuje wszystkim za życzenia :) .

cns80 - 28-07-2011, 14:06

Po pierwsze Wszystkiego najlepszego i jak najmniej takich prezentów w życiu.
Po drugie współczuję.
Po trzecie to jako zapchajdziura dobry jest sport, albo jakieś hobby, które kiedyś miałeś i porzuciłeś z braku czasu, albo nie miałeś, bo nie miałeś czasu, ale bardzo Cię to interesowało. Siadasz i się tym zajmujesz starając się jak najszybciej być w tym dobry. Czytasz w necie i na forach poznajesz ludzi, którzy pomagają Ci odkrywać tajniki tego hobby. Ani się obejrzysz jak nie będziesz czuł tej pustki.

DamianBlue - 28-07-2011, 14:16

Dzięki za życzenia cns80.
Moim hobby jest kolarstwo górsko-szosowe(teraz 2 rok przerwy). Jednak pogoda... Drugie to elektronika, ale póki co żadnych projektów ani napraw. No i tak myślę co by tu ;) .

JCH - 28-07-2011, 14:39

DamianBlue napisał/a:
Moim hobby jest kolarstwo górsko-szosowe(teraz 2 rok przerwy). Jednak pogoda...
Mówią, że nie ma złej pogody na: rower/motor.... whatever - są tylko źle ubrani rowerzyści / motocykliści ;)
Co prawda TdF się już skończył ale za chwilę masz TdP więc oglądasz, czytasz.... :roll:
DamianBlue napisał/a:
Drugie to elektronika
O!! I tu się dobrze składa - trzeba mi naprawić nawigację bo skubana zaczęła się wyłączać sama z siebie, tzn. chyba bateria wysiadła i samo ładowanie z zapalniczki nie wystarcza ..... :?: :roll:

PS. Szczerze powiem, że niezły prezent - zapamiętasz raczej do końca życia :?
Trzymaj się :)

cns80 - 28-07-2011, 14:48

DamianBlue napisał/a:
Drugie to elektronika, ale póki co żadnych projektów ani napraw. No i tak myślę co by tu ;) .

1. Zrób tani moduł tylnej wycieraczki do Carismy/Galanta/Space Stara, który w momencie gdy przednie wycieraczki są włączone na którymkolwiek biegu (biegu wycieraczek) i wrzucisz wsteczny (bieg w skrzyni biegów) to wykonuje jeden ruch tylnej wycieraczki (tylko jeden, ale pełny tzn. mimo wyłączenia wstecznego on ten ruch dokańcza, a nie zatrzymuje wycieraczkę w połowie szyby).

2. Zrób moduł świateł do ww aut, który będzie miał funkcję follow me home z impulsu alarmu po zamknięciu i regulowany czas tej funkcji.

Żeby Ci jeszcze utrudnić to to wszystko ma być dobre i tanie :)
A na niedzielę masz wolne i jedziesz (rowerem) na TdP :)

Fragu - 28-07-2011, 14:49

DamianBlue, a przy galu nic do pogrzebania nie ma ?:D
Głowa do góry i do przodu ! :wink:

Jak grywasz na kompie to zacznij expić w Diablo 2, jak dojdziesz do 99lvl to zapomnisz nawet kim jesteś :rolleyes:

DamianBlue - 28-07-2011, 15:01

JCH napisał/a:
O!! I tu się dobrze składa - trzeba mi naprawić nawigację bo skubana zaczęła się wyłączać sama z siebie, tzn. chyba bateria wysiadła i samo ładowanie z zapalniczki nie wystarcza ..... :?: :roll:

Naprawiam (lub staram się naprawić) wszystko co elektroniczne, więc do nawigacji też się dobiorę. Generalnie wyspecjalizowałem się ;) w sprzęcie po serwisowym oznaczonym jako "nie do naprawy" lub gdy śpiewali np 300zł za naprawę a ja naprawiałem za 2,5zł :) . Aczkolwiek rekord miałem we własnym galu : koszt w ASO 300-400zł a mi się udało za 0zł :D .

Co do hobby to nie czytam :) . Po prostu dużo jeździłem, przez 2 miesiące wakacji robiłem 4500km, mój rekord w ciągu dnia to 300km przejechane. To były czasy... udami mogłem zgiąć klucz francuski :lol: :wink: .

[ Dodano: 28-07-2011, 15:07 ]
Fragu przy galu teraz póki co nie ma nic do zrobienia. Poza tym moim dupowozem jest ukochany i niezastąpiony Poldek :twisted: , a gal rodziców . A wracając do gala to czeka go przerzutka w nową prostą budę. Obecna jest silnie powypadkowa :( (ale to dłuższa historia). A co do kompa to aktualnie przerabiam sobie wodne chłodzenie, ale z powodu zaistniałych sytuacji to mi się przeciąga i korzystam z leciwego laptopa, więc o grach mowy nie ma.

volve - 28-07-2011, 15:40

DamianBlue napisał/a:
Poza tym moim dupowozem jest ukochany i niezastąpiony Poldek

No nie mów, że przy Poldku nie ma co robić :P Może pomysł na jakiegoś SWAPa (przynajmniej na 1.4 Rovera) ? ;)

DamianBlue - 28-07-2011, 15:46

volve a bo to mało pomysłów było :D . Tylko kasa odwrotnie proporcjonalna do pomysłów, a że teraz zupełnie null to biedak się puszcza z rdzą ;) .

[ Dodano: 28-07-2011, 22:10 ]
cns80 napisał/a:
1. Zrób tani moduł tylnej wycieraczki do Carismy/Galanta/Space Stara, który w momencie gdy przednie wycieraczki są włączone na którymkolwiek biegu (biegu wycieraczek) i wrzucisz wsteczny (bieg w skrzyni biegów) to wykonuje jeden ruch tylnej wycieraczki (tylko jeden, ale pełny tzn. mimo wyłączenia wstecznego on ten ruch dokańcza, a nie zatrzymuje wycieraczkę w połowie szyby).

2. Zrób moduł świateł do ww aut, który będzie miał funkcję follow me home z impulsu alarmu po zamknięciu i regulowany czas tej funkcji.

AD1. musiałbym się dowiedzieć parę szczegółów.
AD2. Za pomocą czego chciałbyś regulować czas?
Rozumiem, że najlepiej kiedy jeden układ by się tym zajmował?

Marcin-Krak - 28-07-2011, 22:14

DamianBlue,
Cytat:
Kobiety to zuo, a rodzina to patologia
że tak kogoś zacytuję ;)
Głowa do góry - też przechodziłem przez to, co Ty i ...
z tym powrotem do tego, co się robiło wcześniej - to bardzo dobry pomysł - ja obecnie każdą wolną chwilę poświęcam na rower. Nie chce się myśleć wtedy o niczym ;)

sieegurd - 28-07-2011, 22:28

A ja tylko napiszę, że tego kwiatu jest pół światu :) Lepiej, że teraz wycięła Ci taki numerek, niż po ślubie :P

Oczywiście współczuję :|

cns80 - 29-07-2011, 09:32

DamianBlue napisał/a:
AD2. Za pomocą czego chciałbyś regulować czas?
Potencjometr płynny lub stopniowy.
DamianBlue napisał/a:
Rozumiem, że najlepiej kiedy jeden układ by się tym zajmował?
Niekoniecznie, bo miejsca w których trzeba wciąć się w kable są daleko od siebie. Np. wsteczny przechodzi w progu, a światła w kolumnie kierownicy :)

sieegurd napisał/a:
Lepiej, że teraz wycięła Ci taki numerek, niż po ślubie :P
Dokładnie :)
DamianBlue - 29-07-2011, 10:40

cns80 napisał/a:
Potencjometr płynny lub stopniowy.
Ok, zaczynam myśleć co i jak. W razie co będę pytał.

sieegurd napisał/a:
Lepiej, że teraz wycięła Ci taki numerek, niż po ślubie
Co prawda to prawda :D

Marcin-Krak napisał/a:
Cytat:Kobiety to zuo, a rodzina to patologia
To chyba esencja prawdy ;D

Polonez chyba wyczuł, że coś nie tak u mnie i mu się wczoraj zapłon popsuł ;) . Więc niedługo się zbieram i będę działał.

Miłego dnia wszystkim :p

gulgulq - 29-07-2011, 10:45

głowa do góry - będzie dobrze i poznasz dużo wspanialszą kobietę

a teraz masz czas na sport plus kolegów plus meczyki plus późne wracanie do domu plus spanie do południa plus niezmywanie naczyń plus ....

czyli luzik :)

halbog - 29-07-2011, 14:23

gulgulq napisał/a:
a teraz masz czas na sport plus kolegów plus meczyki plus późne wracanie do domu plus spanie do południa plus niezmywanie naczyń plus ....

Kurcze, same fajne rzeczy, które mogę bezkarnie robić tylko, gdy ślubna wyjedzie :twisted: . No i muszę usunąć wszelkie ślady "dolce vita" przed jej powrotem :roll: .
Pozdrawiam
Bogdan