Małopolskie - Uniwersalny Komputer Pokładowy-UKP
sveno - 29-07-2011, 21:03 Temat postu: Uniwersalny Komputer Pokładowy-UKP Witam. Wrzucam temat tutaj, bo nie każdy ma Galanta i nie wie o takim cudeńku a projek szerzej znany jest w dziale Galanta EAxx.
Chodzi o coś takiego:
http://www.telwis.pl/uniw...-ukp-p-119.html
Urządzonko bardzo fajne i przetestowane już przez kilkunastu właścicieli Galantów-baaaardzo dużo pozytywnych opinii. Tak wygląda w akcji:
http://www.youtube.com/watch?v=4XbGsiegWO4
filmik by deejay
więcej o nim tutaj:
http://forum.mitsumaniaki...0&postorder=asc
Ja się zdecydowałęm na niego, jak wrócę do kraju, to zabieram się za montaż, ale najpierw trzeba go kupic i tu właśnie wchodzi opcja zakupu zbiorowego, tak jak zrobili to chłopaki z Wawy, dlaczego? Bo jest taniej
Potrzeba 10 lub więcej chętnych, pierwszych już mamy: ja i tomek84.
Ja i tak muszę skoczyć do Owczara do Wawy po progi więc sprzęty bym przywiózł przy okazji i porozdawał na spocie lub ew porozsyłał dalej pocztą.
Komputer jest uniwersalny, więc jeśli działa w Galancie to i z powodzeniem sprawdzi się w Colcie czy Cariśmie, co do montażu to podobno nie jest to duży problem, trzeba mieć tylko rozpiskę kabli we wtyczkach ECU a tą na pewno znajdziecie na forum. Ja i Tomek już umówiliśmy się na montaż, wiadomo razem raźniej, więc ktoś się może jeszcze przyłączyć
Co do ceny: przy zakupie 10 sztuk mamy 10% rabatu, niby niewiele, ale zawsze to coś Za sensem montażu takiego ustrojstwa opowiadają się względy ekonomiczne: kilku użytkownikom ten komp zwrócił się, a jednemu taksiarzowi nawet dwa razy. Jak to możliwe? Komp pokazuje spalanie chwilowe, co działa na psychikę (w Galu nie obce są wyniki chwilowego rzędu 80l/100km) więc automatycznie noga z gazu, średnie spalanie mniejsze i kasa zostaje w kieszeni Ktoś chętny?
mario mario - 30-07-2011, 08:36
To ile będzie kosztowała zabawka?
sveno - 30-07-2011, 09:11
obecna cena na stronce producenta to 250zł więc po zniżce bedzie 225zł bez względu na wybrany wyświetlacz.
Rebelias - 30-07-2011, 22:53
Bardzo fajny pomysl tylko ze ja teraz jestem za granica i miskiem jezdze przez 2 dni w miesiacu
sveno - 30-07-2011, 23:24
Rebelias90, ja też na wygnaniu a miśkiem wcale nie jeżdżę plan mam taki, że zamówienia zbieram do końca września, w pazdzierniku chcę montować i zamontuję, bez względu na to czy będzie te 10 osób czy nie Puki co mamy 3 ochotnika. Dawidowski13 się zdecydował, Jackall się zastanawia, ale pewnie też się skusi
Jackall - 31-07-2011, 09:00
Pewnie się skuszę skoro już wiem, że montaż ma być u mnie pod domem
Tomek - 31-07-2011, 15:31
Jackall napisał/a: | Pewnie się skuszę skoro już wiem, że montaż ma być u mnie pod domem |
no tak twierdzi sveno
Jackall - 31-07-2011, 16:25
Nie no spoko, może być u mnie tylko dowiedziałem się o tym jak już byliście umówieni
mario mario - 31-07-2011, 20:09
Zastanawiam się gdzie można jeszcze zamontować wyświetlacz, bo w miejsce zegarka to trochę niewygodne. Może znalazłoby się miejsce między zegarami.
sveno - 31-07-2011, 20:55
a jakie masz zegary? W HC nie ma sensu, bo przez przyciemnioną szybkę nie będziesz nic widział, w analogowych zegarach możesz próbować, będziesz pierwszy
a co chcesz od tego miejsca w zegarku? Ja mam zamiar zrobic tak jak Owczar tzn bez szybki i skierowany w strone kierowcy
a przyciski do sterowania nim możesz dać gdzie Ci się tylko podoba, Nerus zrobił w panelu sterowania szyb w drzwiach kierowcy, Owczar zrobi koło lewarka biegów, ja chce dać trochę bliżej, czyli kolo przycisków od podgrzewania foteli, zawsze to bardziej pod ręką
Tomek - 31-07-2011, 21:55
Jackall napisał/a: | Nie no spoko, może być u mnie tylko dowiedziałem się o tym jak już byliście umówieni |
eee tam,
ja sie z nikim nie umawialem
sveno zakomunikowal, ja przyjalem to za prawde
sveno - 31-07-2011, 23:11
nie zakomunikował, tylko oznajmił, iż jest taka możliwość, miedzy wierszami napisane było: "o ile Jackall nie ma nic przeciw"
SPIDER-ek - 01-08-2011, 12:18
sveno napisał/a: | a przyciski do sterowania nim możesz dać gdzie Ci się tylko podoba,(...) Owczar zrobi koło lewarka biegów, ja chce dać trochę bliżej, czyli kolo przycisków od podgrzewania foteli, zawsze to bardziej pod ręką |
Nie zrobił, tylko ma zamiar zrobić:) Brakło nam zapału do pracy z tym.
Ja też mam przygotowane do zrobienia pod przyciskami do podgrzewania foteli. Bardzo poręczne miejsce. I trzeba to estetycznie zrobić.
Tu macie foteczki jak wyszło to u mnie i u Owczara: http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=30
sveno - 01-08-2011, 12:27
SPIDER-ek, a co Ty robisz w dziale "Małopolskie"? Już w Mazowieckim mają Cię dość?
A tak poważnie to dzięki za sprostowanie, a i ja przepraszam, za wprowadzenie w błąd
SPIDER-ek - 01-08-2011, 12:28
sveno, hehe, po części jestem z małopolską też sentymentalnie związany (studia i pracę zaczynałem właśnie w Krakowie ale to już dawno temu:)
|
|
|