To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Dziwna sprawa z programem graficznym :/

Anonymous - 17-11-2006, 22:06
Temat postu: Dziwna sprawa z programem graficznym :/
Otoz zainstalowalem Corel Draw 11 PL i przy otwieraniu jakiegokolwiek menu w programie ktore posiada podmenu... problem polega na tym ze nie otwiera sie to podmenu. :|
Zainstalowalem Gimp'a i jest to samo

Zadne podmenu sie nie otwiera, w obu programach, we wszystkich innych programach tego nie mam tylko w tych 2 graficznych :(
Wie ktos moze o co tu chodzi ??

raddex - 18-11-2006, 16:20

Mi bez problemu się otwiera, czasem może nie mieć miejsca do rozwinięcia się, ale z tego zdjęcia co zamieściłeś wynika, że ma miejsce na rozwinięcie. hmmm może trzeba nacisnąć, a nie tylko najechać myszą?? Nie powinno być jakichkolwiek problemów. Z reguły Corel nigdy nie miał konfliktów z innym oprogramowaniem, nawet graficznym. Mam doczynienia z Corelem od wersji 5 i nigdy nie spotkałem się z takim problemem. Teraz w pracy mamy wersję 12 i wszystko też jest ok. A w tym Gimp-ie też moim zdaniem nie powinno być problemów. Zastanawiające. Jak na coś wpadne to napisze. A spróbuj Gimpa odinstalować i zobacz czy się coś zmieniło. Bardzo w to wątpie, ale może konflikt programów - "nie lubią się".
Efa! - 19-11-2006, 16:01

No to pytanie zasadnicze: czy to jest wersja oryginalna Corela? Znaczy czy legalna?
Anonymous - 19-11-2006, 19:57

11 szybko wykasuj bo niestety jest super nie dorobiona
Anonymous - 20-11-2006, 18:48

Efa! napisał/a:
No to pytanie zasadnicze: czy to jest wersja oryginalna Corela? Znaczy czy legalna?

Aaaaaaaaaaaa!!! Dlaczego Wy mnie przesladujecie ??!!!!!

saphire - 20-11-2006, 20:12

dylirzans napisał/a:

Pewnie dlatego ale nie łam się, chłopaki nie płaczą :mrgreen: :wink:

Anonymous - 20-11-2006, 21:58

saphire napisał/a:
dylirzans napisał/a:

Pewnie dlatego ale nie łam się, chłopaki nie płaczą :mrgreen: :wink:

Moj nick napisalem z bledem ortograficznym nie dlatego ze jestem ortograficznym gamoniem tylko dlatego ze tak sie juz przyjelo, tak mowia na mnie wszyscy i wszyscy ktorzy mnie znaja z reala pisza moje pseudo przez "rz" (a dla przyjaciol po prostu Dyli:D).
I wiem ze to glupio zabrzmi ale przez to "rz" nie czuje sie utozsamiany z pojazdem konnym...
Zrozumcie ze tak juz po prostu jest!!!!! Nie czuje sie z tym gorzej... ;)
Mowili tak na mojego tate i na syna tez przeszlo.
Teraz przypuszczam ze od samego poczatku jak jestem na tym forum uwazaliscie mnie za kolesia ktory nie zna ortografii.
A nicka nie poprawie na Dyliżans! (jesli jest taka mozliwosc) :P Musicie sie z tym pogodzic !!

Licze na wyrozumialosc...

saphire - 21-11-2006, 20:58

Przeca napisałem - nie łam się - nick to nick i każdy może mieć jaki sobie wybierze niemniej twój jest (parafrazując pewną reklamę) strasznieoczyprzyciągający ;)
kordiank2 - 08-12-2006, 00:33

..a wracając do tematu wgraj sobie do celów edukacyjnych corela X3 - poprawiono naprawdę wiele w porównaniu z poprzednimi wersjami. przede wszystkim edycja tekstu się nie kwasi - dobre do broszur - każdy układ tekstu przekształcasz w krzywe i już się poligrafia nie martwi, że nie ma fonty. ale ważniejsze jest to, że dopracowano w końcu do niemal photoshopowskiej precyzji filtry odpowiedzialne za przekształcenia map bitowych. w każdym razie w corelach siedzę od trójki (pod win 3.11) i jestem pod wrażeniem X3 nie wiem tylko dlaczego to 13 piszą po rzymsko-arabsku...

że niby wszyscy mają takie gramatyczne i ortograficzne niki - np Efa! przez fy, hubeeert przez szabanaście e... czepili sie, cholerka, puryści języczni, dylirzansa i chco za darem podjechać...
kordiank2 -też nie wiadomo osochoci.

Anonymous - 08-12-2006, 15:17

potwierdzam, na codzien w pracy uzywam corala 9 ale to tylko ze wzgledu na przyzwyczajenia i mala ilosc RAMu (tylko 1gb), jak 9 czegos nie umie albo nie moze wtedy posilkuje sie X3 i jest gitarra a tak wogole to mysle ze Twoj problem nie jest zwiazany z corelem a z systemem :D

pozdro

luk_szc - 08-12-2006, 23:49

dylirzans napisał/a:
tak mowia na mnie wszyscy i wszyscy ktorzy mnie znaja z reala pisza moje pseudo przez "rz"

He he he :) :) Bez urazy ale czy to słychać tj. czy mówią przez ż czy też rz . Tak mnie tknęło :)

Anonymous - 09-12-2006, 18:50

corel to żenada na maxa, nie takie rzeczy sie w nim dzieją. jezeli go naprawde potrzebujesz zainstaluj 9. jezeli nie masz 9 a musisz miec 11 sproboj zresetowac interfejs uzytkownika, przyrwacajac go do corel_default czy jakos tak.
Anonymous - 09-12-2006, 19:56

nippo wszystki zalezy do jakich celow go uzywasz a nawet jesli pracujesz przy DTP to uwierz mi ze mozna sie do niego przyzwyczaic znajac jego bledy i bezproblemowo pracowac :D
Anonymous - 09-12-2006, 20:30

borecki, NIE MOŻNA! na coleru pracuje juz ladnych kilka lat, na co dzien w firmie i szlag mnie trafia za kazdym razem, jak wypieprza blad z niewiadomo jakiego powodu, nie potrafi nadac cienia obiektom psd o duzej rozdzielczosci, czesto wywala sie przy drukowaniu dyzych bitmap na sterowniku zarowno postscriptowym jak i PCL, nie mowiac o interpretacji kolorow, zobacz jak corel interpretuje kolor o nazwie niebieski i porownaj go ze wzornikiem CMYK. jedyne co go ratuje to cena.

pierwszy moj corel byl w wersji 3 i mimo mojej wielkiej nienawisci do niego zawsze jakos tak zycie sie uklada ze wciaz musze na nim pracowac. szlag mnie trafia na samo slowo corel.