To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Saboofer nie gra?

Exiu - 03-08-2011, 12:20
Temat postu: Saboofer nie gra?
Witam panowie, jestem nowym użytkownikiem Outka.

Wczoraj postanowiłem sobie podgłośnić radio i zauważyłem, że tylko sabowfeer chyba nie gra. Nie ma tak dobrego dźwięku dzięki systemowi Rockford, jak zapowiadali to użytkownikicy tego modelu.

Czy to normalne? A może muszę gdzieś to ustawić? Mam wersję z nawigacją, ktoś też miał kiedyś taki problem? A może sabowfeer działa tylko, gdy puszczam z płyty?

michu300 - 03-08-2011, 12:47

Subwoofer słychać jak się ustawia mocniej basy. W RF (bez nawigacji) jest dodatkowo opcja "bass punch". Ustaw sobie na maksa i wtedy posluchaj. Auto nowe?
Exiu - 03-08-2011, 12:54

michu300 napisał/a:
Subwoofer słychać jak się ustawia mocniej basy. W RF (bez nawigacji) jest dodatkowo opcja "bass punch". Ustaw sobie na maksa i wtedy posluchaj. Auto nowe?

Kolego, auto z 2007 roku (wrzesień) przeznaczone na rynek niemiecki. Właścicielem od praktycznie nowości była jedna osoba, 60 letnie starszy Pan. Spróbuje z tymi basami ustawić :) Trochę kicha, że nawigacja nie mówi po polsku.

bonito - 03-08-2011, 13:38

Exiu - dźwięków o niskiej częstotoliwości nie odbieramy kierunkowo, dlatego nie oczekuj że z subwoofera usłyszysz dźwięk jak z syreny :wink:
Proponuję ustawić dobrą rockową muzyczkę z dużą ilością mocnej perkusji (jeżeli lubisz) i zaobserwować mebranę subwoofera - jeżeli się rusza to znaczy że działa. Jeżeli jeszcze bardziej zwiększysz głośność i położysz się koło głośnika to na pewno poczujesz działanie...
bonito

michu300 - 03-08-2011, 13:50

Exiu napisał/a:
Kolego, auto z 2007 roku (wrzesień) przeznaczone na rynek niemiecki. Właścicielem od praktycznie nowości była jedna osoba, 60 letnie starszy Pan.

Mam nadzieję, że to nie był ten słynny "dziadek z Niemiec", bo w tym wypadku możesz mieć nawet niepodłączonego subwoofera (przy szybkim składaniu potrafią zapomnieć podłączyć połowę kabli)... :mrgreen:

Exiu - 03-08-2011, 13:56

michu300 napisał/a:
Exiu napisał/a:
Kolego, auto z 2007 roku (wrzesień) przeznaczone na rynek niemiecki. Właścicielem od praktycznie nowości była jedna osoba, 60 letnie starszy Pan.

Mam nadzieję, że to nie był ten słynny "dziadek z Niemiec", bo w tym wypadku możesz mieć nawet niepodłączonego subwoofera (przy szybkim składaniu potrafią zapomnieć podłączyć połowę kabli)... :mrgreen:

Nie, nie, nie jestem głupi. W motoryzacji długo siedzę i kupiłem już kilkadziesiąt aut w swoim życiu.

Po prostu Mitsu chciałbym już zostawić. A dziadek to Polak, który w 2007 kupił nówkę z salonu niemieckiego. Auto zostało sprawdzone w każdy możliwy sposób, autoryzowane serwisy mówi zgodnie - "Malina!". Zresztą po aucie widać...

Co więcej, i tak fartownie go kupiłem, bo poprzedni właściciel nie chciał go specjalnie po moim telefonie sprzedawać, chciał mi dać kilka zł żebym zrezygnował. I powiedział, że jak chce go na handel to nie ma szans na sprzedaż :)

Zresztą już miałem większą trasę. auto prowadzi się rewelacyjnie, jedzie prosćiutko itp itd. Zadbane bardzo a w dodatku wszystkie części to oryginał :)

W przyszłości będę miał pewnie problemy z kołem dwumasowym itp, ale to w każdym dieselku 2.0 tak ponoć jest.

michu300 - 03-08-2011, 14:10

To super, a jaki przebieg? Co do sub-a, tak jak powiedział Bonito - zobacz czy chodzi membrana (najlepiej na jakimś umca-umca) i wtedy daj na maksa bass-punch. Będzie efekt :-)
Exiu - 03-08-2011, 14:25

michu300 napisał/a:
To super, a jaki przebieg? Co do sub-a, tak jak powiedział Bonito - zobacz czy chodzi membrana (najlepiej na jakimś umca-umca) i wtedy daj na maksa bass-punch. Będzie efekt :-)

56 000.

Ok, musi ten subufer działać, bo sam właściciel (odwoziłem go 50 kilometrów do domu) mówił, żebym sobie sprawdził jak to "nawala" :)

Mam Outka praktycznie 2 dni a już wiem, że tylko Mitsubishi! Komfort porównywalny z nowym Mercedesem CL65 AMG - wiem, bo jeździłem :)