To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - Info - DFP upgrade jest BEZPŁATNE w całości

Wedrowiec - 04-08-2011, 12:12
Temat postu: Info - DFP upgrade jest BEZPŁATNE w całości
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=64045
Cytat:
nas jak można się domyśleć trzeba zapłacić za olej, filtr, uszczelkę i robociznę dotyczącą wymiany oleju

co mam przeboje z MJM to jedna wielka masakra... później opiszę.

Ale co ważniejsze dla Was - dealer nie może pobierać opłaty za wymianę oleju przy wgrywaniu oprogramowania! Nie płaci się za nic.

Takiego przynajmniej maila otrzymałem od mitsubishi.

Kod:
W samochodzie wyświetlił się komunikat “check engine oil level”, w silniku był przekroczony dopuszczalny maksymalny poziom oleju.

Wersja oprogramowania: 1860B55005

Nowsza wersja usuwa ten błąd (oprogramowanie końcówka 07) – opis uaktualnienia jest jednoznaczny, mówi o poprawie BŁĘDNIE działającego oprogramowania które powoduje odkładanie się oleju w silniku.

W związku z tym jest to aktualizacja gwarancyjna, naprawiająca błąd producenta. Aktualizacja wymaga również wymiany oleju.

Serwis PGD (Mitsubishi Japan Motors) za wymianę oleju życzy sobie standardowej opłaty.

Proszę o informację na jakiej podstawie mam ponosić koszty naprawy/czynności gwarancyjnej – np. w Anglii cała operacja jest bezpłatna.

Kod:
Nie powinien Pan ponosić tego rodzaju kosztów. W przypadku problemów proszę skierować serwisanta do mnie lub do działu gwarancji MMC Car Poland.

Po otrzymaniu maila wykonałem telefon do MJM i... tak, nie będę nic płacił. Mniej więcej, bo generalnie z powodu ich błędu ten olej już mi wymienili i zapłaciłem, mają zwrócić kasę i wymienić jeszcze raz. Zresztą inny ich przedstawiciel z którym rozmawiałem wczoraj potwierdził, że robił upgrade na kilku samochodach i klient nie płacił. Dziś pierwszy powiedział, że drugi mi głupot nagadał bo nikomu jeszcze upgrade'u tego nie robili.

wlodeks - 04-08-2011, 12:33

Cenna informacja :!: Mam nadzieję, że wiedza o tym zostanie również "rozkolportowana" po wszystkich serwisach Mitsubishi i gdy będziemy się u nich zjawiać to nie będzie akcji, że w jednym serwisie jest bezpłatnie a w kolejnym trzeba stoczyć bitwę na końcu której jest kontaktowanie sie z centralą itd.