To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - [1.8DI-D] Rdzewiejąca rura wydechowa

edyciunia - 07-08-2011, 20:30
Temat postu: [1.8DI-D] Rdzewiejąca rura wydechowa
Mam jeden z pierwszych egzemparzy tego modelu i oczywiscie pojawił sie problem bardzo widoczne jest rdzewienie rury wydechowej u jej innych elementów. Oczywiście podczas pierwszego przeglądu inoformowałam o tym jednak pan stwierdził że wszystkie egzemplarze tak mają. Co z tym zrobić?
robertdg - 07-08-2011, 21:45

Ciekawe jakie miejsce zajmie z tej strony MMC, wydaje mi się, że powinno to być w jakiś sposób zabezpieczane
irekmiecz - 07-08-2011, 22:12
Temat postu: Re: Rdzewiejąca rura wydechowa
edyciunia napisał/a:
pan stwierdził że wszystkie egzemplarze tak mają.

Tak było od samego początku na co zwruciłem uwagę już w http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#736758 i tu poczytaj jeszcze kilka innych postów dalej. A tu ten problem jest dłużej znany i w dalszej części wątku zwalczany http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=49251 . Kiedyś zainteresowałem się problemem i jest dużo do poczytania http://www.google.com/sea...&rlz=1I7GGHP_pl
edyciunia daj fotki jak to wygląda.

mkm - 07-08-2011, 22:39

edyciunia, niczym się nie przejmuj - wybrudzi się to nie będziesz widziała :wink:
Jeżeli jesteś wyjątkową estetką to możesz te rdzewiejące kawałki pomalować byle jaką farbą antykorozyjną (może być Hammerite).
Z tego co oglądałem zdjęcia i tłumiki w Lancerach - niewiele sie zmieniło przez ostatnie 25lat, więc się nie przejmuj.
Tak będzie wyglądał Twój tłumik za lat 18 po dokładnym wyczyszczeniu :wink:
Przed:

Po:

Pamiętaj, że w tej chwili każda śrubka/część jest dziewiczo czysta, więc cokolwiek się zaplami/podrdzewieje/porysuje Ty to widzisz.
Po pewnym czasie przestaniesz zwracać uwagę. :wink:

edyciunia - 08-08-2011, 17:34

Jak tu się nie martwić jak mnie to tak denerwuje :twisted: że będę to reklamowac i nie dam spokoju mojemu serwisowi. :mrgreen:
JCH - 08-08-2011, 17:58

edyciunia napisał/a:
Jak tu się nie martwić jak mnie to tak denerwuje :twisted: że będę to reklamowac i nie dam spokoju mojemu serwisowi. :mrgreen:
Nie marnuj czasu, nie takie rzeczy tu reklamowano :lol:
Pamiętaj - kupując produkt firmowany przez MMC podpisałaś pakt z diabłem ;) 8)

Yakuza - 26-10-2011, 23:26

edyciunia, tak było, jest i będzie :P

do nas (serwis HER-GUM w Zabrzu) też już nie raz przyjeżdżały Lancer-y i ASX-y że widać plamy rdzy na ostatnim tłumiku. Tak będzie się działo ponieważ element jest eksplatowany (gorące spaliny, kamienie, woda, sól, itd) jak bd na przeglądzie i auto będzie na przeglądzie to wejdź z mechanikiem na serwis i zobaczysz że to jest normalne

pzdro Yakuza

jaca71 - 27-10-2011, 07:20

Lancer jak po pół roku jeżdżenia miał rdzawe plamki tak po ponad 3 latach (60kkm) dalej ma rdzawe plamki :P jak od wyjazd nie było problemu z wydechem tak po trzech latach tez nie ma problemów z wydechem. A w Oplu nie było żadnych plamek a średnio wydech tylni i środkowy tłumik były do wymiany co 3 lata i 50kkm. Jak na razie wole wariant japoński miast europejskiego.
jaceksu79 - 27-10-2011, 18:19

JCH napisał/a:

to chyba pierwsza rzecz w której z Tobą się zgadzam :wink: :mrgreen:

A co do wydechu - korozja brzydka ale nie wpływająca na właściwości pojazdu :wink:
Tak jakoś kiedyś tłumaczono to u importera :wink:

JCH - 27-10-2011, 19:45

jaceksu79 napisał/a:
JCH napisał/a:

Oooooo :!: :!: :!:
A cóż to za zaszczyt mnie spotkał :shock: :roll: 8)

Odnoszę wrażenie, że Twój pogląd na niektóre sprawy się nieco zmienił. Mylę się :?:

jaceksu79 - 27-10-2011, 20:28

JCH napisał/a:
jaceksu79 napisał/a:
JCH napisał/a:

Oooooo :!: :!: :!:
A cóż to za zaszczyt mnie spotkał :shock: :roll: 8)

Odnoszę wrażenie, że Twój pogląd na niektóre sprawy się nieco zmienił. Mylę się :?:

wiesz, że tylko krowa nie zmienia poglądów? 8)

Po prostu - jestem może za bardzo ideologiem i zawiodłem się co nieco...

JCH - 27-10-2011, 20:51

Cytat:
Po prostu - jestem może za bardzo ideologiem i zawiodłem się co nieco...
To tak jak ja.

A w temacie rury, żeby nie było, że OT ;) to u mnie też rdzewieje. W dodatku x2 :wink:

widmo - 27-02-2014, 17:53

Może coś takiego byłoby lekarstwem na polepszenie wyglądu tłumika
http://www.pielegnowacaut...olor-400ml.html