Forum ogólne - Koci mocz, jak usun±ć ??
MacFly - 09-08-2011, 01:06 Temat postu: Koci mocz, jak usun±ć ?? Witam
Nie wiem czy dobre forum wybieram, ale mam do¶ć nie typowy problem.
Kupiłem cały komplet, fotele, kanapa, boczki i plastiki do mojego Galanta, wszystko ładnie pięknie, obejrzałem, oceniłem i decyzja biorę :/ Cena bardzo przystępna była.
Po zamontowaniu i zostawieniu samochodu, na dłuższ± chwilę, czuć jak wali kocim moczem w aucie O_o
Więc wnioskuję, że jaki¶ kotek zrobił sobie toaletę z jednego fotela, chyba kierowcy, kupiłem jaki¶ preparat do mycia skóry, ale nic nie pomógł, wygl±da na to, że chyba wsi±kło w g±bkę.
No masakra, narazie z kolesiem się nie kontaktowałem co do zwrotu, czy ew. mi to przyjmie, ale mam pytanie czy jest szansa na usunięcie tego zapachu.
I ew. jak kto¶ się orientuję czy da radę rozebrać fotel do g±bki i j± wymienić ? i czy będzie pasować od zwykłego do elektrycznego i z podgrzewaniem ??
Miał kto¶ może podobny problem ??
mlun - 09-08-2011, 06:47
Spróbuj posypać sod± oczyszczon±,zostawić na kilka godzin i ewentualnie powtórzyć raz albo dwa. Często pomaga na takie przypadki:)
rosomak1983 - 09-08-2011, 09:28
mlun napisał/a: | Spróbuj posypać sod± oczyszczon±, |
po skórze ??? na pewno ?
gigant87 - 09-08-2011, 12:24
Zapach fajek zneutralizowałem kubkami z such± kaw±. Pomogło.
Spróbuj, może w Twoim przypadku też się uda- a i zapach zostanie ładny.
Krzyzak - 09-08-2011, 12:31
gigant87 napisał/a: | Zapach fajek zneutralizowałem kubkami z such± kaw±. Pomogło. |
fajki wbrew pozorom nie s± trudne do usunięcia
mój znajomy ma firmę czyszcz±c± tapicerki i dawno temu stwierdził, że najciężej usun±ć smród psa - bo te z reguły wozi się w aucie
o kocie nie mówił, ale pewnie przez analogię
mkm - 09-08-2011, 12:33
Podobno działa ten ¶rodek: http://www.ecodor.pl/Wiad...u-pokonany.html
Piszę "podobno" ponieważ nie ja go używałem, a osoba, kóra go używała, usuwała zapach z kanapy w mieszkaniu
MacFly - 09-08-2011, 14:29
Za pewno rzadko się zdarza aby kot przewozić
mkm, widziałem, i czytałem o tym ¶rodku, ale narazie się wstrzymam.
Dzi¶ spędziłem na dzwonieniu po kilkunastu firmach, które zajmuj± się praniem tapicerki, i ogólnie pół na pól, cze¶ć mówi, że da rade, czę¶ć, że nie i też usłyszałem że tylko wymiana g±bki wchodzi w grę.
Narazie się z kolesiem dogadałem, abym spróbował wyprać cały komplet i wtedy zobaczmy co dalej.
mlun - 09-08-2011, 20:30
Nie doczytałem że skóra jest. No to na g±bkę sam± bo na skórę to nie ma sensu. Ale dla uprzedzenia, soda nie zniszczy skóry.
ann87 - 14-08-2011, 02:34
W usuwaniu zapachu kota z auta to pewnie mogę uchodzić za eksperta bo już 2 razy wydzierałam wykładzinę do prania ¦rodki typu neutralizator zapachów jako¶ tam działaj± ale efek nigdy nie był zadowalaj±cy. DoraĽnie lub jak kałuża jest ¶wieża to najlepiej ten smrodek usuwał Clin taki płyn do mycia szyb. A w twoim wypadku jak to jest stare to jedyny skuteczny sposób to zlokalizować konkretnie i pranie w dużej ilo¶ci wody ja dawałam jeszcze ¶rodek do prania dywanów tyle że ja prałam wykładzine i robiłam to myjk± ci¶nieniow±, je¶li chodzi o siedzenie to w grę wchodzi raczej tylko rozebranie na czę¶ci pierwsze i dopiera pranie. Generalnie jak przyschnie to bardzo ciężko to usun±ć.
Edit: Kolokwializm zupełnie zbyteczny.
Krzyzak - 15-08-2011, 12:39
skórzane fotele s± ciężkie w rozbieraniu - składaj± się z 3 warstw:
- skóra na zewn±trz - jest mocowana do metalowego stelażu za pomoc± metalowych drucików w kształcie koła
- przyklejona mata grzejna
- do piankowego kształtu, który to wła¶nie jest wła¶ciwym siedziskiem
MacFly - 15-08-2011, 18:03
Więc tak fotel przynosiłem do domu, mam dwóch beta testerów ( czytać dwa koty ), od razu jak tylko zostawiłem im ten fotel wyniuchali gdzie ten kotek dokładnie to zrobił
Z wielkim trudem rozebrałem ten fotel,, nie obyło się bez start w senesie uszkodziłem plastik mocuj±cy sterowanie fotelem :/ więc jakby kto¶ miał cały ten moduł, przeł±cznik czy jak to się dokładnie nazywa z mił± chęci± odkupię.
Co do g±bki to siedzisko wymoczyłem w occie
G±bkę oparcie, bo też oberwało wypsikałem jakim¶ preparatem z chlorem.
I moim beta testerzy nic nie wyw±chali :]
Więc chyba sukces, jak narazie, no może prócz tego sterowania
|
|
|