To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - [2.5 TD] Co to za kontrolka?

jaculo - 10-08-2011, 17:06
Temat postu: [2.5 TD] Co to za kontrolka?
Witam, mam do kolegów pytanko. Pajero II 1992r. 2,5 tdi, skrzynia SS. I tu właśnie na tablicy wskażników, w panelu skrzyni, czyli tym gdzie widać kontrolki czterech kół auta, dosłownie obok "tylnego prawego koła" prawy dolny róg w/w panelu zapaliła mi się dziś żóła kontrolka. Po raz pierwszy od 2 lat jak pisiadam to auto... Jak jade po rownym, to nie świeci, ale jak zabuja autem, lub sam stane na progu i zabujam to się zapala.. Wszystki płyny eksploatacyjne są w normie.. a 2 dni temu sprawdzałem skrzynie, reduktor, i mosty.. wszystko jest ok.. a dziś ta kontrolka, symbolizuje jakby jakiś prostokątny zbiornik.. i mryga na żółto - powiedzcie mi od czego ona jest.... i co to oznacza...???
Z góry bardzo dziękuję...

lukas 78 - 10-08-2011, 17:53

blokada centralnego mechanizmu różnicowego jeśli dobrze cię zrozumiałem
http://www.pajero.org.pl/index.php?id=42
stawiam ,na urwany-masujący kabel od czujnika

[ Dodano: 10-08-2011, 17:59 ]
tu masz gdzie szukać czujników
http://imageshack.us/phot...ujnikowuu4.jpg/

jaculo - 10-08-2011, 18:00

Dzięki luka, ale nie zrozumiałeś mnie, a może ja źle opisałem otóż, nie chodzi mi o żadną z kontrolek z tego schematu : http://www.pajero.org.pl/index.php?id=42 : ale patrząc na ten schemat z linku, dosłownie obok kotrolki tylnego prawego kołą, świeci się prostokątna żułta kontrolka, a właściwie mryga, ale jak pisze, jest ona obok widocznych na tym schemacie... Jest w prawym dolnym rogu..
dzięki..

lukas 78 - 10-08-2011, 18:20

według manuala tam jest kontrolka od rezerwy paliwa
jaculo - 10-08-2011, 18:58

Dzięki koledzy - zamykam temat. Tomek5 strzał w dziesiątke..... :)

Otóż 2 lata temu kupiłem auto z nieczynnym spryskiwaniem reflektorów, ale tydzień temu odebrałem auto od świetnego elektryka który naprawił dosłownie wszystko łącznie ze spryskiwaniem reflektorów... Otóż w miare jak mi ubywało płynu, to i kontrolka zapalała się coraz częściej, a mi nie dawała od dzisiejszego południa, kiedy to pierwszy raz mrygnęła -spokoju, no bo do tej pory nigdy nie świeciła...
Dzięki - moge spać spokojnie , no bo nie dawało mi to od południadzisiaj spokoju..
Jeszcze raz dzięki serdeczne wszystkim....

behemot - 10-08-2011, 21:50

To ci pozazdrościć elektryka. Jeleniogórscy jak miałem problem z elektryką robili takie fochy że usterke usunąłem przy pomocy dzielnych forumowiczów sam
hajmanek - 11-08-2011, 23:42

jaculo napisał/a:
Dzięki koledzy - zamykam temat. Tomek5 strzał w dziesiątke..... :)

Otóż 2 lata temu kupiłem auto z nieczynnym spryskiwaniem reflektorów, ale tydzień temu odebrałem auto od świetnego elektryka który naprawił dosłownie wszystko łącznie ze spryskiwaniem reflektorów... Otóż w miare jak mi ubywało płynu, to i kontrolka zapalała się coraz częściej, a mi nie dawała od dzisiejszego południa, kiedy to pierwszy raz mrygnęła -spokoju, no bo do tej pory nigdy nie świeciła...
Dzięki - moge spać spokojnie , no bo nie dawało mi to od południadzisiaj spokoju..
Jeszcze raz dzięki serdeczne wszystkim....

A ja mam ta kontrolke w innym miejscu, w prawym dolnym rogu ale calej deski ponizej obrotomierza i mryga mi na ostrych zakretach. Ale sie tym nie przejmuje bo mi spryskiwacz swiatel nie dzila

vutcek - 13-08-2011, 16:26

właśnie często w tych modelach te pompki wysiadają też się chcę za to zabrać przed zimą - ogólnie fajna rzecz.