To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Kierownica MOMO 97 rok

racenty - 10-08-2011, 17:43
Temat postu: Kierownica MOMO 97 rok
Witam,

Chciałem się dowiedzieć czy kierownica z Galanta MOMO 97 rok np., ta http://allegro.pl/mitsubi...1710475957.html będzie pasować do Carismy rok 97. Z tego co się dowiedziałem w Cari wieloklin jest taki sam lecz zastanawia mnie teraz taśma poduszki jak to się zgra, oglądam zdjęcia tych taśm i nie wiem czy zakup tej kierownicy będzie sensowny. Proszę o pomoc.

m6riano - 10-08-2011, 19:46

kiera MOMO pasuje do każdego galanta jak i zwykła kiera..więc może do testów kup zwykłą kiere od gala(ok50zł) i spróbuj podpasować
sveno - 10-08-2011, 22:20

m6riano, a gdzie znajdziesz kierownice z poduszką, bo o nią się tutaj rozchodzi za 50zł? Może nie kupuj tylko udaj się na jakiegoś regionalnego spota i tam spróbuj przymierzyć kiere tak jak pisze m6riano, od któregokolwiek Galanta, chłopaki z Pomorskiego Ci pewnie chetnie udostępnią na przymiarkę :)
Anonymous - 11-08-2011, 02:45

Kierownica momo wchodzi plug&play do Carismy.
racenty - 11-08-2011, 20:58

W takim razie zakupie taką kierownice :D
Juiceman - 12-08-2011, 01:55

kuzi napisał/a:
Kierownica momo wchodzi plug&play do Carismy.

Do przedliftowej też ? :shock:

Anonymous - 12-08-2011, 03:30

Gdy miałem dwie Carismy przełożyłem poliftową kierownicę z zielonej Carismy (która de facto ma identyczne "mocowanie" jak Galantowska) do mojej niebieskiej Carismy (która jako tzw "przejściówka" z lat '99-'00 miała oryginalnie przedliftową kierownicę) i na odwrót. Po kilku dniach wróciłem do oryginalnej konfiguracji.

Więc:
kieronica z przedliftowej Carismy = kierownica z poliftowej Carismy
kierownica z poliftowej Carismy = kierownica z Galanta
kierownica z Galanta = kierownica MOMO

warto dodać też, że w Carismach występowały kierownice skórzano-drewniane (kształtem identyczne jak zwykłe kierownice z przedliftowej Carismy) oraz także skórzano-drewniane kierownice Nardi Torino (identyczne jak w Galantach)

wszystkie wspomniane w tym poście kierownice pasują do przed i poliftowej Carismy :)

Juiceman - 12-08-2011, 13:55

Dobrze wiedzieć bo mi się jedna skórzana kierownica na strychu kurzy, a nie mialem pojęcia czy przedlift będzie pasował do galanta. (bo nardi w carismie widziałem dopiero po '01 roku)
Student - 13-08-2011, 20:02

A w ASX-e jest gałka zmiany biegów od Carismy z 2002r. :badgrin:
Jak widać mitsu powiela części które naprodukowało na stok magazynowy :finga:

Anonymous - 13-08-2011, 20:30

jako ciekawostkę dodam że kierownice z Colta cjo i Lancera cko też podchodzą P&P z tymi które wymienił wyżej Kuzi.
Hugo - 14-08-2011, 10:37

Student napisał/a:
A w ASX-e jest gałka zmiany biegów od Carismy z 2002r.
Jak widać mitsu powiela części które naprodukowało na stok magazynowy
I to jest żałosne. Tak jak przełącznik ustawiania elektrycznych lusterek z Colta CA0 w Galancie EA.
m6riano - 14-08-2011, 15:25

Ostatnio widziałem ten przełącznik podgrzewania foteli z naszych gali w pajero z 2005 roku...w porównaniu z tym srebrem i grafitem to po prostu zabytek..;-)
spidernet - 15-08-2011, 11:14

Derpin napisał/a:
jako ciekawostkę dodam że kierownice z Colta cjo i Lancera cko też podchodzą P&P z tymi które wymienił wyżej Kuzi.

Teraz jeszcze kwestia od którego lancera, bo chyba nie od wszystkich 8)

Btw. mówimy tu o kierownicach, a ciekawostką w temacie byłoby dodanie informacji nt. naby. Czy też je można wymieniać odpowiednio do powyżej podanych informacji :roll:

sveno - 15-08-2011, 12:35

spidernet napisał/a:
Teraz jeszcze kwestia od którego lancera, bo chyba nie od wszystkich 8)
przecież napisane było:
Derpin napisał/a:
Lancera cko
czyli Lancera CKxx
spidernet napisał/a:
a ciekawostką w temacie byłoby dodanie informacji nt. naby

Ta kierownica Momo z Galanta nie potrzebuje naby

Anonymous - 16-10-2011, 11:56

Mam pytanie, czy kierownica MOMO z Lancera wejdzie do Galanta p&p?
http://moto.allegro.pl/ki...1842900008.html