To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lancer

redmenik - 11-08-2011, 22:45
Temat postu: Lancer
Na początku witam wszystkich serdecznie!

Po 4 latach całkiem przyjemnego (choć nie pozbawionego przygód) użytkowania Renault Clio II 1,2 stałem się szczęśliwym posiadaczem Miśka:) Egzemplarz z 1999r, zakupiony przez mojego ojca w lutym 2000r w Auto-Center Szic w Opolu. Silniczek 1,3 wersja GL. Przez 11 lat ledwie 89tyś. km przebiegu, więc można powiedzieć, że przejąłem autko na gwarancji:) Póki co wymieniłem w nim audio (tył odseparowane Helix'y DB 62, przód DB52) i oddałem do gruntownego przeglądu. Poza wymianą kabli zapłonowych i klocków hamulcowych z przodu niczego się nie doszukano.
Całość prezentuje się mniej więcej tak:

W najbliższej przyszłości chciałbym zaadoptować zegary z obrotomierzem i nieco wytłumić drzwi oraz klapę bagażnika matami. Demonem mocy nie jest, ale bardzo go cenię za spory komfort jak na tę klasę auta. Jak budżet pozwoli pojawią się też alufelgi :) Znalazł się też dawca GLX i zamierzam dołożyć tunel środkowy z podłokietnikiem. Fajnie byłoby też znaleźć fabryczny uchwyt na napoje - orientuje się ktoś czy każdy GLX miał takowy?
Z góry dzięki za podpowiedzi!

P.S: Ostały mi się z Clia zimówki 14'' - może ktoś podrzucić jaki jest otwór centrujący? Rozstaw śrub (4x100) i ET (46mm) wyczytałem z felg.

mkm - 22-08-2011, 01:46

W Colcie CJ0 jest 56,1mm, więc u Ciebie pewnie jest taki sam :wink:
Opisuj na bieżąco zmiany w Lancerze.

Instru - 06-10-2012, 13:32

Ten model jest przepiękny. Sam mam taki i obym się z nim nie chciał nigdy rozstawać :) Proponuję Ci założyć sobie do niego alufelgi i w dodatku 15", bo design tego auta aż się prosi by stać na większych kołach niż fabryczne 13stki. O niebo lepiej się prezentuje - sam mam na takich :)
diabełek - 09-10-2012, 12:48

bardzo fajny choć wole bardziej lancera cb0 model niższy.

ale kolor to naprawdę bomba

teraz tylko przez sezon zimowy znalesc ładną 16"/15" i pomalować na czarny połysk i naprawdę będzie malina :)

Drzemacz - 09-10-2012, 15:59

Ładnie się prezentuje :D
Tak jak wspomniał kolega wyżej założysz jakies ładne 15" alu i bedzie GIT
Dbaj o niego skoro jest tak dobrze utrzymany to napewno jeszcze długooo... posłuży :wink: