To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Plastikowy znaczek Mitsubishi

alfiq - 14-08-2011, 17:37
Temat postu: Plastikowy znaczek Mitsubishi
Witam, czy którejś/-emuś koleżance/-dze :) dzieje się coś podobnego ze znaczkiem Mitsubishi, tym plastikowym, na tylnej klapie ? Ostatnio przy woskowaniu miśka zauważyłem, ze chrom (lakier) nałozony na znaczku zaczyna się wybrzuszać w kilku miejscach. Wygląda to tak, jak lakier potraktowany opalarką, jeśli ktoś kiedyś cos podobnego widział.
Wydaje mi się, że kwestią czasu, i to krótkiego, jest odpryśnięcie powstałych baniek z wiadomym efektem.
Oglądełem z bliska kilka egzemplarzy miśków takich jak mój i nic takiego się nie dzieje, nie wiem, czy to przypadkiem nie wina serwisu, ktory malował mi tylny zderzak - czy mogli "przegrzać" ten znaczek przy nagrzewaniu elementu ? Czy malowane elementy w ogóle zakłada sie "mokre" ?
Nie wiem, co o tym myśleć, proszę więc o pomysły.

pablo diablo - 15-08-2011, 04:19

Jedyny pomysł jakimam to powrót do servisu i zgłoszenie tego faktu, mi ten znaczek sie porysował od podnoszenia klapy.
tomaszekk7 - 16-08-2011, 10:36
Temat postu: Re: Plastikowy znaczek Mitsubishi
Po pół roku użytkowania miałem taki sam objaw. Nie zgłaszałem tego faktu do serwisu.
tojaro - 19-08-2011, 18:00

żebym to ja miał tylko taki problem ze znaczkiem... moje trzy już znalazły innych właścicieli-hobbystów
BadSeed - 17-10-2011, 14:59

Witam, mam to samo. Lakier schodzi ze znaczka na kantach a na całym zrobił sie nalot ktorego nawet benzyną ekstr. nie idzie zetrzec, przy przegladzie bede skladal zgloszenie i maja to wymienic w ramach gwarancji.
Luk - 17-10-2011, 20:03

U mnie też pojawiają się pęcherzyki na znaczku. Olewka. Nie przeszkadza mi to.
Silverrr - 17-10-2011, 21:20

U mnie po 3 latach nic się nie dzieje... pora ryskami co jest normalne przy chromie i minimalnym otarciu od sufitu bo nie zatrzymałem klapy. Szczęście, że na samym kanciku znaczka się zatrzymało a nie na klapie...
Anonymous - 19-10-2011, 22:04

Mam to samo. Zauważyłem ostatnio przy myciu auta. Chrom odpada z emblematu w miejscu gdzie przylega do karoserii. W miejscu tym pojawił się zielonkawy nalot. Przyznam, że niemiło mnie to zaskoczyło :?
ko5a - 19-10-2011, 22:19

Jak wyżej, znaczek wesoło zmienia swój wygląd ze srebrzysto-błyszczącego w zielonkawo-plastikowy. Podobnie zachowuje się znaczek na moim 206 tyle, że mitsu ma 3 latka a 206 wysłużone 12lat. Ciekawe co zostanie z Lancera jak będzie miał tyle co 206. Już do znaczka to się mogli przyłożyć :P
Luk - 19-10-2011, 23:06

ko5a napisał/a:
Podobnie zachowuje się znaczek na moim 206 tyle, że mitsu ma 3 latka a 206 wysłużone 12lat.

Ford Mondeo, nie ma jeszcze 2 lat - znaczek z tyłu praktycznie nie istnieje :)

Bonassia - 26-10-2011, 13:34

Witam!
Po ostatniej zimie zrobiło mi się tak, że wszystkie chromowane elementy, takie jak znaczki, ale i ramka przedniej atrapy zrobiły się szaro-zielonkawe. Nie wiedziałem co z tym zrobić
i spróbowałem pasty K-2. Było ciężko, kupa polerowania, ale udało mi się przywrócić dawny blask. Boję się, co będzie po nadchodzącej zimie. Może je jakoś zabezpieczyć, gruba warstwa wosku czy coś?