To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Sport - MITSUBISHI PAJERO SPORT- REDUKTOR bardzo pilne

MAX-315 - 15-08-2011, 14:31
Temat postu: MITSUBISHI PAJERO SPORT- REDUKTOR bardzo pilne
Witam musze wymontowac reduktor ponieważ pękła mi obudowa spustu oleju i pytanko ,gdzie rozkrecac ten reduktor przy samej skrzyni czy dalej jest od skrzyni taka jak by mała flansza czy tutaj na co zwrucic uwage zeby czegos nie pokrzywic wodzików czy czegos innego
Prosze o jak najszybsza odpowiedz poniewaz jeszcze dzis zaczne rozkrecanie
Pozdrawiam miłego wypoczynku :evil:

zbyszekm2 - 15-08-2011, 15:20
Temat postu: Re: MITSUBISHI PAJERO SPORT- REDUKTOR bardzo pilne
MAX-315 napisał/a:
Witam musze wymontowac reduktor ponieważ pękła mi obudowa spustu oleju i pytanko ,gdzie rozkrecac ten reduktor przy samej skrzyni czy dalej jest od skrzyni taka jak by mała flansza czy tutaj na co zwrucic uwage zeby czegos nie pokrzywic wodzików czy czegos innego
Prosze o jak najszybsza odpowiedz poniewaz jeszcze dzis zaczne rozkrecanie
Pozdrawiam miłego wypoczynku :evil:

Najlepiej wyjmij ze skrzynia i dopiero wymień reduktor, dla nie wprawionego mniej roboty.
żeby wyjąc reduktor musisz zdjąć lewarki a tam trzeba wybyć kołeczek z wybieraka skrzyni biegów i jak wyjmiesz całą skrzynie będzie wygodniej i wybić i wpić z powrotem to zabezpieczenie.

MAX-315 - 15-08-2011, 16:13

Tak tylko ze skrzynia z reduktorem troche wazy a ja nadodatek po wymianie biodra i tu jest problem a dawac do mechanika to niemam jakos donich wszystkich zaufania samemu jak zrobisz to z dokładnoscia skrzynie tez bym wyciągnoł zeby sprawdzic sprzęgło no ale całosc to troche wazy pozdrawiam

[ Dodano: 18-08-2011, 22:48 ]
Witam wyciagniecie reduktora to pestka nawet sie nie spodziewałem ze tak łatwo pujdzie
Pozdrawiam :D

[ Dodano: 25-09-2011, 15:02 ]
Witam nic prostrzego myslałem ze bedzie gozej wybiłem zabezpieczenie z wodzika i pyk wyszło lekutko dobre rozwiązania do rozbiurki z włozeniem tez letko poszło tylko potrzebna była druga osoba na goze zeby poprowadzic wodziki załozyc dzwigienke ja skozystałem z pomocy synka 10 latek ale zajazyło co biega i sprawa zakonczona reduktor przegladniety i sprzegło nowiutkie
dziekuje za pomoc i doradztwo z tym wodzikiem
Pozdrawiam :finga: