To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - brak światła w podsufitce....

Quessir - 16-08-2011, 00:30
Temat postu: brak światła w podsufitce....
Witam,

Jak w temacie, nie dziala mi swiatlo w podsufitce i jednocześnie zgasnal wyswietlacz kompa pokladowego, a wszystko gdy troche na sile wciskałem radio cd do kieszeni, opór zniwelowalem, ale coś sie wypielo i nie moge dojsc co. Czy ktos wie o co chodzi?
Podejrzewam ze wypialem jakas wtyczke ktora spadla w dol i nie widac jej po wyjeciu radia.

robertdg - 16-08-2011, 08:22

A ja podejrzewam, że zrobiłeś zwarcie i najprawdopodobniej wybiło bezpiecznik pod maską :P
SiMa - 16-08-2011, 09:34

Skoro "zgasły" Ci te dwie rzeczy naraz to tak jak pisze robertdg, obstawiałbym bezpiecznik.
Kiedyś zrobiłem zwarkę w zapalniczce i też zgasł wyświetlacz. Nie pamiętam tylko, który to bezpiecznik.
Looknij do instrukcji :D

halbog - 16-08-2011, 13:53

Quessir, Nie wiem jak w DiDdzie, ale w moim MSS za oświetlenie i wyświetlacz odpowiada bezpiecznik znajdujący się w skrzynce pod maską, tzw potrójny, to są trzy bezpieczniki w jednej oprawce. U mnie wszystkie bezpieczniki są opisane na pokrywie skrzynki, więc znalezienie go nie było trudne :wink: . Gorzej było z wyjęciem :roll: .
Dałem radę dopiero po podważeniu z jednej strony (tej potrójnej oprawy) scyzorykiem, a z drugiej płaskim śrubokrętem.
Pozdrawiam
Bogdan

drtymf - 16-08-2011, 15:15

W DIDzie za zapalniczkę i wyświetlacz odpowiada bezpiecznik 15A za schowkiem koło lewej nogi kierowcy. Nie mam pojęcia czy za światło w podsufitce też.