To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Pinin - Kable do halogenów

mstrucz - 16-08-2011, 11:10
Temat postu: Kable do halogenów
Witam!

Czy orientuje się ktoś, czy w wersji bez halogenów z przodu Mitsu dawało kabel z kostką do nich pod zderzakiem, i po deską rozdzielczą po zaślepką czy w przypadku chęci montowania halogenów trzeba wszystkie kable pociągnąć samemu, no i jeżeli tak, to gdzie je podpiąć (przekaźnik)?
Pozdrawiam!

[ Dodano: 26-08-2011, 22:32 ]
Nikt mi nie odpisał, więc informuję, że konstruktorzy Pinina się wykazali i wszystkie wiązki, kable i wtyczki są pomimo fabrycznego braku halogenów. Wystarczy włożyć przekaźnik, zmienić lub dołożyć włącznik w kabinie i założyć lampy. Kable sobie dyndają zakończone wtyczką pod zderzakiem. Więc założenie oryginalnych to max 30min dla każdego, elektryk niepotrzebny. Ja będę montował Wesemy na zderzaku więc dłuższa sprawa.

Tomasz M - 09-01-2017, 13:46

Witam !!

Czy ktoś montował dodatkowe halogeny z przodu w swoim Pininie?? (nie przeciwmgielne)
Pytam, bo mam zamiar się do tego zabrać.
Tylko pytanie, czy do załączenia halogenów używać osobnego przełącznika (osobne zasilanie) czy podłączyć pod światła drogowe (długie ). Jak ktoś montował niech napisze.
Pozdrawiam.

romek atomek - 09-01-2017, 18:52

Tomasz M napisał/a:
Witam !!

Czy ktoś montował dodatkowe halogeny z przodu w swoim Pininie?? (nie przeciwmgielne)
Pytam, bo mam zamiar się do tego zabrać.
Tylko pytanie, czy do załączenia halogenów używać osobnego przełącznika (osobne zasilanie) czy podłączyć pod światła drogowe (długie ). Jak ktoś montował niech napisze.
Pozdrawiam.

https://goo.gl/photos/XGTzTkCcUrToMBPs8

montowałem na przekaźniku, wiązka kupiona z Allegro - nie płaciłęm dużo .. coś koło 15 pln za wiązkę z przełacznikiem ..

dokupiłem jeszcze węże karbowane na kable - takie do prowadzenia instalacji .. całość działa tak już 2 lata - i jest 2 x 2500 lumenów więcej .. ;)

podstawkę pod halpgeny robił mi znajomy blacharz, nie pytaj jak to tam pod zdeżakiem przyspawał do ramy bo nie widziałem .. ale musiał dobrze to zrobic bo to największe HELL'e w Chromie - ważą kolosalnie dużo...

Tomasz M - 10-01-2017, 08:01

Właśnie oto mi chodzi. Od razu lepiej wygląda. Poszukałem na allegro i elektrodzie i jest dużo schematów z przekaźnikiem. Tak więc zabieram się za montaż.
Dzięki za odpowiedz.
Pozdrawiam