Carisma - Ogólne - [Cari 1.8 GDI] poszukuję zamka maski
elik01 - 16-08-2011, 19:07 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] poszukuję zamka maski witam, założyłam temat w dziale kupię ale widzę, że mało osób tam zagląda, poszukuję zamka maski do mojej cari 1.8 gdi 99' w sedanie bo mój się zacina i mam problem z zamknięciem maski gdyby ktoś miał proszę o kontakt tutaj na forum albo na gg 11980079
lukaszpl - 17-08-2011, 00:13
Nie chcę tutaj filozofować ale jeżeli się otwiera bez problemu to powinien się też zamykać i to sam. Maskę trzeba puścić z wysokości około 10-15cm w skrajnych przypadkach i więcej, to zależy od konkretnego przypadku, i powinna się sama zamknąć bez dociskania.
Albo szukać na alledrogo
http://allegro.pl/listing...sma+zamek+maski
elik01 - 17-08-2011, 08:33
hmmm teoretycznie masz rację no bo skoro się otwiera to i powinno się zamknąć ale pomimo tego, że jestem kobietą to umiem otworzyć i zamknąć maskę ale jak widać w moim samochodzie jest to zepsute i kiedy przy pociągnięciu linki zamek się otwiera to już nie powraca do swojej pozycji "wyjściowej" nie wiem jak to fachowo określić ale ten rygiel nie powraca na swoje miejsce tylko ciągle jest w takiej pozycji jak do otwarcia. zamek już jest trochę zardzewiały i nawet użycie wd40 oraz śrubokrętów w celu ustawienia go w odpowiedniej pozycji nie skutkuje. maska po baaaaardzo dużej ilości prób zamknięcia w końcu się zamyka ale ile można to robić?a te zamki z allegro to już wczoraj oglądałam i może nie zwróciłeś uwagi ale tam jest chyba tylko jeden w bdb stanie a reszta wygląda jeszcze gorzej niż mój.
JacekeR - 17-08-2011, 09:29
Ja bym sie pokusił o naprawę własnoręcznie , może to tylko linka gdzieś jest zaciśnięta i nie porusza się prawidłowo w kołnierzu. Może brak jakieś sprężynki. ??
xluki - 17-08-2011, 11:57
Zapewne zamek lekko zardzewiał i dlatego nie wraca do swojej pozycji. Wszystkie wyglądają jużpodobnie (lekko zardzewiałe), więc ja bym spróbował oczyścić ten zamek i nasmarować.
Hugo - 17-08-2011, 14:25
elik01 napisał/a: | maska po baaaaardzo dużej ilości prób zamknięcia w końcu się zamyka ale ile można to robić? | Jeszcze szpachel zacznie pękać Wykręcić zamek z auta, wyczyścic z rdzy szczotką drucianą, wrzucić na minimum 1 dobę do ropy, rozruszać i powinien dzialać. Ewentualnie jeśli dalej beda problemy to pokombinować z montazem mocniejszych sprężyn.
elik01 - 06-09-2011, 19:31
okazało się, że wystarczyło go porządnie wyczyścić i nasmarować i teraz działa bez zarzutu
|
|
|