To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2.5 V6, 1997r, sedan, Krasiejów k/Opola.

Gatsu - 18-08-2011, 13:03
Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2.5 V6, 1997r, sedan, Krasiejów k/Opola.
LINK: http://otomoto.pl/mitsubi...-C19944322.html

Kod:
Cena (brutto):
    10 900 PLN / 2 628 EUR
    Finanse:
    Za 327 zł/m-c ten samochód będzie Twój
Typ:
    Sedan / Limuzyna
Wersja:
    VI
Rok produkcji:
    1997
Skrzynia biegów:
    manualna
Moc:
    163 KM (120 kW)
Pojemność skokowa:
    2500 cm³
Rodzaj paliwa:
    benzyna
Kolor:
    zielony-metallic
Liczba drzwi:
    4/5
Kraj pochodzenia:
    Niemcy
Kraj aktualnej rejestracji:
    Polska

Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, alufelgi, szyberdach, centralny zamek, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, tempomat, podgrzewane fotele, światła przeciwmgłowe, pod. przednia szyba
Opis pojazdu:

Sprzedam piekne autko Galanta z najlepszym silnikiem 2.5 V6, pełne wyposarzenie oraz kremowa skorzana tapicerka. samochod w bardzo dobrym stanie technicznym jak i wizualnym, przed latem wymienilem kompletnie hamulce przod i tył, swiece zaplonowe, kable wysokiego napiecia oraz wszystkie płyny eksploatacyjne, wtedy jeszcze nie myslalem o sprzedarzy jednak wyjezdzam na stale za granice, gdzie juz obecnie mieszkam. Autko jest ubezpieczone ,przeglad wazny, gotowy do jazdy. Załozone sa 16 calowe alu z oponami pirelli p zero, dorzucam oczywiscie komplet felg stalowych z oponami zimowymi. Silnik 2.5 jest stosunkowo oszczedny, jazda w trasie ok 8.5litrow przy 160km/h. autko ogulnie bajeczne, niesamowity gang v6'stki, prawdziwa przyjemnosc z prowadzenia, polecam kazdemu kto nie lubi ospalych vw'w. zapraszam na ogledziny.
Dane kontaktowe

Serwis otoMoto nie posiada dodatkowych danych Sprzedającego, poza zawartymi w ogłoszeniu.

Polska, Krasiejów k/ Opola (woj. opolskie)

Plus dodatkowa rozmowa mailowa:

Kod:

witam, vin: JMBSNEA5AVZ001367,   do zrobienia praktycznie nie ma teraz  nic, siwce kable, kompletnie hamulce, skrzynia silnik igla- dam nawet gwarancje na to. wszystkie rzeczy eksploatacyjne zostaly wymienione i zrobione przed latem, galant dodatkowo posiada amortyzatory kayba + sprezyny H&R. dozucam oryginalne zawieszenie w dobrym stanie. oddam za 10 tys

Rozmawiałem z gościem telefonicznie, z dodatkowych informacji to:
przebieg koło 200k, on jezdzi nim od 10k nie wymienial rozrzadu, ma jeden mankament: nie działa licznik km (podobno poprzedni właściciel coś grzebał i zepsuł.

Co sądzicie ? o rozrzad sie pytałem u Naczelnego Mechanika Małopolski ;) powiedzial mi 350zl robocizna, jaki jest ewentualny koszt wymiany licznika km ?

Tomek - 18-08-2011, 13:13

Gatsu napisał/a:
jaki jest ewentualny koszt wymiany licznika km ?

wymiana zegarów - 50-100 zł + 10 minut roboty (+ ew. ustawienie przebiegu)
albo na HCki to jakies 350-500 zł

Mithrill - 18-08-2011, 13:29

Gatsu, Krasiejów, nie Krasiniec.
15 km ode mnie... :D

Wygląda nieźle, ale jeszcze nigdy go w okolicy nie widziałem. Ciekawe gdzie jeździ...
Coś tam się dzieje po lewej stronie na kielichu (i nie tylko... popatrz dalej na lewo), czy to tylko brud? Wygląda jak korozja.
Na prawym też jakieś akcje. Słabo widać przez jakość i odbijające się światło...

Gatsu - 18-08-2011, 13:38

poprawilem :) gdzies mi sie w uszy rzucil ten Krasiniec ;) facet ma mi podeslac jeszcze fotki w HDplus, to moze bedzie cos widac. Nie wiem czy sie z nim umawiac na ogledziny czy nie (jestem z Krk)...
Mithrill - 18-08-2011, 13:48

Jak na lepszych fotach nie zobaczysz rudzielca, to jak najbardziej - ja bym się umówił. :mrgreen:
A gdyby nadal nic nie było widać (odbicia światła itd.), to mogę jutro tam podjechać, rzucić okiem i zdać relację. Daj tylko cynk.

SPIDER-ek - 18-08-2011, 14:07

Akumulator chyba nie jest przymocowany, bo nie widzę prętów.

Z robotą rozrządu to nie jest problem, więc tym się nie przejmuj. Koszt części jest u mnie na stronie, jak chcesz poznać koszta.

robertdg - 18-08-2011, 17:45

Tak patrze na te zdjęcia i jakieś takie małe kółka mi się wydaja - może za niski profil opony, bo jak na sprężyny H&R to prześwit jest znaczny, ogólnie rzecz biorąc auto wydaje się ciekawą opcją, dlaczego licznik km może nie działac, tutaj może być lekki knif, jezeli działa prędkościomierz a cyferki przebiegu nie banglają to została spaprana sprawa przy korekcji licznika :-)

Wg mnie powinieneś jechać i obejrzeć co to warte :-)

Anonymous - 18-08-2011, 18:04

Mithrill napisał/a:
Jak na lepszych fotach nie zobaczysz rudzielca, to jak najbardziej - ja bym się umówił. :mrgreen:

przecież w każdym galu z tego rocznika są już tam pierwsze wykwity jeżeli nie było konserwy wcześniej żadnej robionej, nie ma się czego obawiać jeżeli jeszcze palucha na wylot nie przełożysz, ale trzeba zrobić przed zimą bo po zimie paluszek może się już zmieścić :P

Gatsu - 18-08-2011, 18:52

robertdg napisał/a:
Tak patrze na te zdjęcia i jakieś takie małe kółka mi się wydaja - może za niski profil opony, bo jak na sprężyny H&R to prześwit jest znaczny, ogólnie rzecz biorąc auto wydaje się ciekawą opcją, dlaczego licznik km może nie działac, tutaj może być lekki knif, jezeli działa prędkościomierz a cyferki przebiegu nie banglają to została spaprana sprawa przy korekcji licznika :-)

Wg mnie powinieneś jechać i obejrzeć co to warte :-)

Tak - jesli chodzi o licznik, gosc sie przyznal bez bicia :) sam odrazu powiedzial, ze poprzedni wlasciciel "spsuł" przy próbie przestawienia :) Jade tam jutro z rana ze znajomym z Krk i jeszcze Mithrill chce sie przylaczyc :) Zobaczymy

Derpin napisał/a:
Mithrill napisał/a:

przecież w każdym galu z tego rocznika są już tam pierwsze wykwity jeżeli nie było konserwy wcześniej żadnej robionej, nie ma się czego obawiać jeżeli jeszcze palucha na wylot nie przełożysz, ale trzeba zrobić przed zimą bo po zimie paluszek może się już zmieścić :P

mam cały czas nadzieję, że to tylko brud ;) a jeśli nie to w jakiej cenie sie powinienem zmieścić ze zrobieniem tego? Może ktoś dać przykład?

Mithrill - 18-08-2011, 23:39

A przyłączę się, dlaczego nie?
Głównie z ciekawości... czy to faktycznie brud, delikatna rdza, czy dziura na wylot. :lol:
No i trzeba zabrać aparat!

Poza tym zerknę jak się mają dinozaury w krasiejowskim Jura Parku, bo niebawem zrobimy tam spota wojewódzkiego... :mrgreen:

Gatsu - 19-08-2011, 00:32

mail od faceta odnosnie kielichow, mysle ze bedzie ok, zobaczymy :) wyjazd o 6.30, życzcie szcześcia :)

Cytat:
kajdan88@wp.pl do mnie
pokaż szczegóły 21:30 (2 godz. temu)
na kielichach jest nalot ze rdzy. nie sa jednak pognite.

Mithrill - 19-08-2011, 00:33

Coś czuję, że może być zakup! :mrgreen:

EDIT:
No to się grubo pomyliłem... :P
Po pierwsze zmieniłbym całkowicie tekst tej aukcji.

Gatsu - 19-08-2011, 16:20

Link do galerii z ogledzin:
http://img27.imageshack.u...id=1002072p.jpg

Minka po ogledzinach: :?

Krótki opis:

Rdza na lewym kielichu (od strony kierowcy), tak ze juz odlazi tylko nie od gory a od strony silnika, rdza w wielu miejscach punktowo (dach, lewe przednie drzwi bardzo, itd), prawa przednia felga skrzywiona (wpadl w dziure, nie wiadomo jak wytrzymalo to zawieszenie, przy jezdzie "bez trzymanki" sciaga na prawo), nie dziala licznik km (gosc probowal naprawiac ale mowi ze sie nie da, nie wiem czemu), nadkola niby rdzy na wierzchu nie widac, ale juz pecznieja... Karoseria ogolnie w stanie kiepskim, b.duzo zadrapan itd plus punktowe dosyc glebokie wgniecenie na masce.

Napewno do roboty hamulce, rozrzad (bo gosc nie wie dokladnie kiedy byl wymieniany, on nie wymienial).

W środku skora w miare nie liczac paru zadrapan, sa zdjecia mozecie ocenic sami.

Dajcie znac jesli czegos nie zauwazylem,
ale raczej jestem sceptycznie nastawiony :(

Mithrill bardzo miło było poznać :)

m6riano - 19-08-2011, 16:30

Moim skromnym zdaniem te auto ma dużo więcej niż 300tkm a co dopiero 200...patrz kiera, gałka zmiany biegów, wspomniane wcześniej kielichy..
ściągania w prawo to może być właśnie kwestia końcówki drążki po uderzeniu..po za tym co za "baran" daje profil 45 do szesnastki...do galanta?

robertdg - 19-08-2011, 17:06

m6riano napisał/a:
po za tym co za "baran" daje profil 45 do szesnastki...do galanta?
Dobrze mi się wydawało :P opona powinna być conajmniej 5% wyższa, dlatego te kólka takie śmieszne sie wydaja, tylne nadkola widać, że grzebane były i to raczej żywica/szpachlex, korozja na słupkach przy szybie to standardowa przypadłość tego modelu, drzwi do wymiany, olej spod korka to nic strasznego, wymienić korek i po sprawie, kielichy standardowo pokorodowane, błotnik to wymiany, ogólnie rzecz biorąc biodegradacja na średniozaawansowanym poziomie, ciekawe jak wygląda pod spodem, ale raczej niczego specjalnego bym się nie spodziewał, widząc np wlew paliwa jako jeden wielki kłak rdzy, no cóż pracy jest sporo, auto praktycznie rzecz biorac całe do malowania, wszystko da się zrobić, kwestia czy kupujacy tego chce jezeli sprzedajacy dostatecznie obnizy cene ;-)