To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

3000GT/GTO Ogólne - Zapowietrzanie baku?

dj_grubber - 18-08-2011, 16:38
Temat postu: Zapowietrzanie baku?
Witam, mam taki mały problem w swoim Mi¶ku :( . Mianowicie zapowietrza mi się bank. :shock: Gdy auto na przykład postoi w garażu przez tydzien i jest 1/2 baku to po odkreceniu kurka słysze syczenie powietrza (opary paliwa). Czasem gdy nie odkręce wlewu paliwa żeby go odpowietrzyć to podczas jazdy zapala mi się check engine. Natomiast jak juz się odpowietrzy i zatankuje do pełna to problem znika.

W momencie zapaleniu sie check engine nie ma żadnych złych objawów auto pracuje prawidłowo.

Ostatnio jak jechałem zapowietrzyl sie przy 3/4 baku. Stanołem, odpiołem akumulator, oodkrecilem bak. Zapalam ponownie problem znikł Przejechalem 100km i nic. Co to może być? Korek raz był wymieniany na nowy oryginalny kupiony w salonie Mitsa w Wawie, przez 2 lata był spokój i teraz co¶ zaczeło szwankować. Czy to auto ma jakie¶ odpowietrzacze przy baku? Może co¶ się zatkało i trzeba przetkać ? Co to może byc? Wszelkie sugestie mile widziane :D

Anonymous - 03-09-2011, 21:44

SprawdĽ zbiornik par paliwa (canister). Może być zapchany przewód do zbiornika paliwa, albo niesprawny elektrozawór (purge solenoid).
PS. napisz czy toto.