Pajero Ogólne - Moje modyfikacje turystyczne
jawaldek - 19-08-2011, 23:43 Temat postu: Moje modyfikacje turystyczne Po ostatnim wyjeździe na skutek popełnionych błędów pakunkowych dokonałem nowych turystycznych modyfikacji mojego Miśka. Co prawda można kupić specjalne kufry wyprawowe wodo i pyłoszczelne ale nie w takich wymiarach jak były by potrzebne. Pyło szczelność można jeszcze uzyskać montując odpowiednie uszczelki. Wodo szczelności raczej nie ale za to pływalność Do wykonania posłużyła sklejka 6 i 8
https://picasaweb.google.com/mudmania4x4/ModyfikacjeTurystyczneSamochoduMitsubishiPajero28TDI1995LongByWaldek#5642661680143304194
Wkrótce okaże się czy słuszną obrałem drogę Przed nami wyprawa ->>> Słowenia i okolica.
http://mudmania4x4.com.pl/
mstrucz - 21-08-2011, 20:08
Ja tam myślę, że Camel Trophy też byś teraz przejechał.
A czymś te walizkokufry wyłożone od środka?
jawaldek - 22-08-2011, 08:44
mstrucz napisał/a: | Ja tam myślę, że Camel Trophy też byś teraz przejechał. | jak dla mnie stanowczo za gorąco mstrucz napisał/a: | A czymś te walizkokufry wyłożone od środka? | niczym->> są tylko wyszlifowane ale dobrą myśl mi podpowiedziałeś->> wyjdzie w praniu od 24.08->>kierunek Bałkany
Kajtek1975 - 23-08-2011, 13:41
Fajne imprezy organizujecie. Trochę jeździłem tak Vitarą po kamieniołomach itp. Mam chatę w górach i teraz to najcięższy teren. Teraz jeżdżę Pininem. Na razie daje radę bez problemu ale na takie wyprawy ekstremalne trochę go szkoda. Organizujecie czasem coś lżejszego dla "ceprów"
jawaldek - 23-08-2011, 22:02
Kajtek1975 napisał/a: | ale na takie wyprawy ekstremalne trochę go szkoda. | po za granicę Polski jeździmy turystycznie z delikatnymi elementami, jak się trafią po drodze, off-road. W kraju też można i jest gdzie poupalać samochody. Po co jechać set kilometrów na off-road i ewentualnie potem ściągać lawetę itp.itd. Ale robimy OT. Więcej napiszę Ci na PW.
jabol66 - 08-11-2011, 23:56
Ależ ten Nowy HI-LIFT sie na oczy nakłada;)))
jawaldek - 09-11-2011, 21:52
jabol66 napisał/a: | Ależ ten Nowy HI-LIFT sie na oczy nakłada;))) | -->>> nówka sztuka jeszcze nie śmigana
Bushey - 17-11-2011, 20:03
O jestem pod wrażeniem - taki Misio jak mój a tak fajnie zrobiony.
BTW. Zamontowałem sobie na stałe antenę CB z tyłu, na błotniku, mniej więcej na wysokości zamka/klamki. Piszę o tym aby Was przestrzec przed podobnym rozwiązaniem, wwiercanym w karoserię niestety. O ile przedtem miałem bata na magnesie to teraz mam nie dającą się za żadne skarby dostroić antenę (SWR ok. 2,5), która świetnie obija się o spoiler przy wjechaniu w najmniejszą dziurę ... Lepsze od klaksonu.
A tak wygląda krótki bez siedzeń jakby ktoś nie widział wcześniej - docelowo będzie sklejkowa podłoga 25 cm nad obecną.
|
|
|