Space Star Techniczne - [MSS DID] Syczenie przy przyspieszaniu + olej + bagnet.
bastaz - 23-08-2011, 09:28 Temat postu: [MSS DID] Syczenie przy przyspieszaniu + olej + bagnet. Witam wszystkich.
Zona dostala od swojej matki SpaceStara DID w wersji 105 konnej. Biedny samochod po kobiecie nie wyglada za ciekawie (lekko poobijany, obdrapany), ale jest inny problem. Autko nie ma mocy i przy dodawaniu gazu slychac charakterystyczny swist + kopci. Zorientowalem sie ze to ktorys z przewodow od intercoolera, takze dalem auto do mechanika. Zrobili rure ktora idzie od silnika po prawej do intercoolera (nie wiem jaka byla poprzednio, teraz widze ze jest aluminiowa). Ale nadal auto nie ma mocy (zorientowalem sie dopiero po miesiacu, ze auto nadal do kuitu jezdzi, bo zona nie widzi roznicy gdy z auta ucieknie z 40KM) i uwazam ze jeszcze jakis przewod jest nieszczelny/dziurawy tylko gdzie?
Mechanik co robil auto mowil jeszcze, ze turbina juz zdycha (w ogole okolice turbiny sa nieciekawie zarzygane olejem), wiec "mamusia" piekny prezent córeczce sprawila Nie znam sie na turbodoladowanych dieslach, bo jestem fanem wiekszych wolnossacych benzyn wiec prosze o jakies sugestie co sprawdzic?
Poza tym jaki olej sie wlewa do tego cuda? Dobieraczki pokazuja jakies polsyntetyki. Powiedzialem mechaniorowi zeby zalal syntetyk i co sie okazalo wlal Magnateca 5w-40 czyli kiepsko ale i tak lepiej nic poprzedni mineralny zalany przez jakiegos pseudomechaniora.
Poza tym problem mam z bagnetem... Na jego koncu dyndal jakis kawalek gumki, ktory trzymal sie na przyslowiowym wlosku, wiec urwalem co by nie wpadlo do srodka. Probowalem wyhaczyc jakas uzywke ale ciezko trafic. Macie jakis patent na to? Moze cos przerobic, dorobic?
robertdg - 23-08-2011, 15:55
Sprawdzcie jeszcze Intecooler lubią pęjkać na zgrzewach
Olej Elf leje się do tego silnika
Bagnet kupisz nowy na allegro w granicach 50zł ewentualnie pytaj w serwisie Renault.
|
|
|