To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Którędy najlepiej do KIELC

Pieraś - 23-08-2011, 19:46
Temat postu: Którędy najlepiej do KIELC
Hej.

Jutro wczesnie w poludnie jade do Kielc.
Biore pod uwage 3 opcje jakie widac tu ...

Jaka bylaby naj jesli chodzi o przejezdnosc i jakosc drogi?
Nie ukrywam, ze sklaniam sie ku najdluzszej przez Katowice i od razu do gory (30-40km dluzsza).

SiMa - 23-08-2011, 20:29

Jako, że okolice Opola są mi znane, mogę Ci jedynie napisać, że pomiędzy Opolem a Częstochową (trasa 1) niedawno były jakieś roboty i z tego względu mijanki... Nie wiem czy dalej są, może ktoś inny będzie wiedział :)

Pozdrawiam

robertdg - 23-08-2011, 23:14

Wg mnie masz 2 opcje, albo A4 prosto do KRK a z tamtąd do Kielc, albo, Do katowic, z katowic na kierunek Olkusz, w Olkuszu na Miechów/Wolbrom do Kielc
pierafal - 23-08-2011, 23:43

Na Krakow bym sie nie pchal, tam rondo ofiar katynia jest w gigantycznej przebudowie i dalej na opolskiej tez swoje odstoisz. A w dodatku za 40km A4 zaplacisz 13zł.

Najsensowniejsza jest opcja 3 ale delikatnie zmodyfikowana. Jedizesz A4 do samych Katowic, na wezle Murckowskim przy trzech stawach trzymasz kierunek Czestochowa/Warszawa <droga 86> i tak dojezdzasz dwupasmowka do Siewieza. Na obwodnicy Siewierza zjezdzasz w prawo kierunek Zawiercie/Kielce - droga <78> i jedziesz juz na Jedrzejow, Kielce.

Ja trase ZG-Zawiercie robie srednio w czasie lekko ponizej 4h - bez zbytniego spieszenia sie. Dalej do Kielc masz ok 110km. Czyli w 6h powinienes sie wyrobic.

Z Katowic na Zawiercie jedz przez Siewiez. Nawigacja moze cie pchac przez Zabkowice, ale tam masz deczko gorsza droge.

Miedzy Siewierzem a Szczekocinami uwazaj na czarna Vectre z rejestracja SKLxxxx i CB!! Notorycznie tam chlopaki jezdza :-)

robertdg - 24-08-2011, 08:41

pierafal, o tym nie pomyślałem, tylko wiesz jaki tam ścisk w Siewierzu koło godzin szczytu i PKS-ów :P
pierafal - 25-08-2011, 21:19

No wlasnie od kąd jest obwodnica, to zapominasz ze takie miasteczko jak Siewierz wogole istnieje :-)
robertdg - 25-08-2011, 21:36

Szczerze to jeszcze nie miałem okazji wypróbowac tego nowego autobanu :P
Pieraś - 26-08-2011, 10:23

No juz jestem z powrotem.
Pojechalem jak mniejwiecej pisal Pierafal .. z Katowic na Zawiercie i dalej do Katowic. Ale z powrotem bilem przez Krakow, bo jednak szybsza droga :-) Krajowa 7 znam z TVN Turbo, wiec mialem sie na bacznosci :D
W pol roku zrobilem juz 10kkm :)

romero - 27-08-2011, 17:23

Pieraś napisał/a:
W pol roku zrobilem juz 10kkm

Ale Ty dużo jeździsz ,oszczędzaj furę chłopaku