To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - skóra od EAxx

Motofreak - 30-08-2011, 17:33
Temat postu: skóra od EAxx
Czy do hatchbacka pasują skórzane fotele i kanapa od Gala EAxx, wiem że Frost w swoim sedanie miał taką, ale czy pasuje ona bez przeróbek do E5xx :?:
Myślę że jasna skóra będzie się ładnie komponowała z ciemnozielonym lakierem i brązowymi plastikami :D

jacek11 - 30-08-2011, 22:18

Tylko że Frost ma sedana,a tam jest inna kanapa niż w HB.Przednie fotele za to pasują idealnie 8)
Motofreak - 30-08-2011, 23:23

a czym różnią się kanapy w sedanie i hatchbacku?
jacek11 - 31-08-2011, 16:29

Inny sposób mocowania,w sedanie jest jedna,a w HB jest dzielona,otwierana na zawiasach.do tego kanapa z sedana jest szersza.Mocowania oparć też są inne,a boczki nie pasują,bo mają wycięcia na pasy.
Raczej nie polecam.

Pozdro. :)

Wszyc - 31-08-2011, 18:00

jacek11 napisał/a:
w sedanie jest jedna,a w HB jest dzielona,

pff chyba u Ciebie :P u mnie też jest dzielona

k@rol - 31-08-2011, 18:13

u mnie też jest dzielona :P
Motofreak - 31-08-2011, 21:37

w sumie nawet lepiej że nie pasuje :roll: będzie więcej kasy na e54a :mrgreen: o ile znajde :|
jacek11 - 01-09-2011, 16:31

Wszyc napisał/a:
pff chyba u Ciebie :P u mnie też jest dzielona

Krzysiu,kanapę mam całą,a oparcia są dzielone.W HB i to,i to jest dzielone 8)

Wszyc - 01-09-2011, 16:33

aa taki bajeros :P i w hb chyba można kanapę podnieść chyba by była płaska przestrzeń ładunkowa co nie ? :P
jacek11 - 01-09-2011, 16:42

Wszyc napisał/a:
i w hb chyba można kanapę podnieść chyba by była płaska przestrzeń ładunkowa co nie ? :P

a cha,tak właśnie jest.ma zawiasy z przodu.najciekawsze jest to,że te zawiaski mają w sobie blokady,co by się same nie otwierały.blokady zwalnia się za pomocą paska który znajduje się po drugiej stronie kanapy :)

Frost - 14-09-2011, 11:29

Hmmmm :) a czemu mnie nikt o zdanie nie zapytał ?? :D

Jak mówiliście - przednie fotel to p2p, tylko trzeba zmienic wtyczki do pasów - bez problemu

Co do tyłu - a wiec tak, nie wiem jak to jest z HB ale sedan to nie kombi, a ja miałem skóre od kombi ;P

Jeśli chodzi o sam montaż, to trzeba połowe rzeczy wyciąć i kilka przerobić żeby pasowało, ale się da. Jedyny kłopot to jest z boczkami tylnych oparć bo są zupełnie inne i trzeba zostawić te z E5 ( ja miałem w planach obszyć je za śmieszne pieniądze pod kolor dermoszpanką :D

Suma sumaru - jesli chcesz mieć skóre w galu, to najlepiej brać z EA nie ważne czy angol czy euro. Tylną kanape sie przerobi i bedzie zgłowy. Nie ma tam jakieś mega rzeźby i dni pracy. Ja swoja zamontowałem i spasowałem w jeden dzień.