To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Pinin - Mam problem z przednim mostem Pajero pini 1.8 GDI

Somenitoze - 04-09-2011, 09:48
Temat postu: Mam problem z przednim mostem Pajero pini 1.8 GDI
Mam problem z przednim mostem Pajero pini 1.8 GDI.Po włączeniu 4h nie ciągną przednia koła jak podniosę samochód to wał przedni się kręci.Proszę o Pomoc!
mstrucz - 05-09-2011, 12:37

No to masz problem ze sprzęgłem (wolne koło) w przednim moście które włącza przedni napęd. Wał będzie ci się kręcił zawsze nawet na 2H - SS4 I gen tak ma. Powodów może być mnóstwo, vacuum pompa lub przewody ciśnieniowe, lub brak oleju w tym sprzęgle. Jak się ogarniasz w mechanice to ściągnij sobie z tego forum instrukcję serwisową, tam masz wszystko rozrysowane. Jak nie to serwis naprawiający Pajero - IIka ma taki sam układ
yanes - 05-09-2011, 19:11

Dla lepszego zrozumienia jak to wszystko działa w SS4 warto poczytać ten temat http://forum.mitsumaniaki...t=32998&start=0
zuk21 - 09-09-2011, 14:49

Kolego Somenitoze, ciekawe spostrzeżenie :lol:
ale wytłumacz czy przednie koła nie ciągnął, czy nie ciągnął po podniesieniu auta :roll:
bo według mnie ma to znaczenie :-) ... dyferencjał itd

PS. aby sprawdzić czy napędy są sprawne, wjedź w najgłębsze błoto, zatrzymaj się a następnie spróbuj wyjechać. Jak Ci się uda to prawdopodobnie masz sprawny napęd. Jak nie wyjedziesz.... to gonisz po rolnika z traktorem :D

Pozdrawiam.

jawaldek - 09-09-2011, 15:48

Somenitoze napisał/a:
nie ciągną przednia koła
bo i nie będą oba ciągnęły chyba że masz przednią blokadę.
zuk21 - 09-09-2011, 18:13

jawaldek napisał/a:
Somenitoze napisał/a:
nie ciągną przednia koła
bo i nie będą oba ciągnęły chyba że masz przednią blokadę.

ba... ale w pininie przedniej blokady raczej nie będzie :cry:
no chyba że pinin zmotany :shock: