Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Check Engine po raz n-ty
renka - 04-09-2011, 16:54 Temat postu: [Cari 1.6] Check Engine po raz n-ty Witam. To mój pierwszy post, więc pozdrawiam całe forum.
Mam niemały problem z samochodem. Po przeczytaniu połowy forum, nadal brakuje mi pomysłów.
Samochód chodzi stabilnie, nie przygasa, nie szarpie i nie ma z nim większych problemów. Jednak w momencie dojeżdżania do skrzyżowania, świateł lub czegokolwiek, naciskając sprzęgło, czasami zapala się lampka CE. Pali się chwilę, po czym gaśnie i można jechać dalej.
Komputer nie wykazuje żadnych błędów (migające lampki ABS i CE) po resecie komputera (klema na 10 min.) również żadnych błędów.
TPS wymieniony, przepustnica wyczyszczona, filtr paliwa wymieniony. Rozrząd wymieniany w tym roku.
Dodam, że przy zapalaniu się lampki słychać gdzieś z przodu odgłos przekaźnika. W taki sposób wiem, że zapaliła się lampka.
Przed wymianą filtra paliwa, problem był trochę bardziej nasilony. Mianowicie lampka zapalała się bardzo często, a niekiedy samochód gasł całkowicie.
Proszę o jakiekolwiek pomysły, pozdrawiam. Karol.
pawelsonx - 04-09-2011, 18:05
spinacz biurowy w rękę i do dzieła jak nie wymruga to spięcie w instalacji lub w liczniku.
|
|
|