To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Łożysko w skrzyni biegów

beret - 05-09-2011, 21:03
Temat postu: Łożysko w skrzyni biegów
Witam!

Sprawa dość pilna... Auto stoi od tygodnia u mechanika z powodu konieczności naprawy skrzyni biegów. Brakuje jakiegoś łożyska, z tego co mówił mechanik numer katalogowy to: MD747707. Chciałbym się upewnić, czy to łożysko pasuje do mojego Miśka i zapytać, gdzie takie kupić za rozsądną cenę?

Mam Carismę 1.8 GDI, rok produkcji 1999 (wersja przed liftingiem).

Pomocy!

Bismarck - 06-09-2011, 08:15

Każde łożysko musi spelniac pewnie warunki jak rodzaj twardosc sr zewnatrzna sr wewnetrzna i szerokosc a nr jaki podajesz jest numerem katalogowym i nie ma nic wspolnego z rodzajem lozyska

jak masz je na wierzchu to popatrz po obwodzie pierscienia za numerem jak sie nie myle to bedzie 7059 lub idz do sklepu podaj nr katalogowy i spisz symbole z tego lozyska w sklepie wiec cos za co chca 300 zl kupisz za 40 zl i na bank o tych samych wlasciwosciach

szukaj np tutaj

nawet jak nie jestes w stanie odczytac nr lozyska to w tabelke podajesz wymiary i :)

beret - 06-09-2011, 08:40

Dzięki za odpowiedź. Tylko czy faktycznie

Bismarck napisał/a:
nr jaki podajesz jest numerem katalogowym i nie ma nic wspolnego z rodzajem lozyska

Na allegro też się posługują tym numerem http://allegro.pl/mitsubi...1782712191.html Chyba że ten numer dotyczy łożyska oryginalnego, a na stronie, którą podlinkowałeś, zamówić można zamienniki? Dobrze rozumiem?

pawelsonx - 06-09-2011, 16:15

mitsubishi nie produkuje łożysk
Bismarck - 06-09-2011, 17:15

beret napisał/a:

Na allegro też się posługują tym numerem http://allegro.pl/mitsubi...1782712191.html

a co maja Ci napisac że łożysko np: 7059 kupi za 40 zł zapakuje w woreczek wydrukuje i naklei karteczke z logo Mitsubisi i numerem MD747707 i poprosi o 300 zł

powtarzam na łozysku sa numery spisz je i poszukaj u tych co handluja łożyskami na linku ktory podałem jak nie bedziesz mógł znalesc lub nie bedziesz czegos wiedzial to jest telefon zadzwon do nich

Ppiotr - 20-09-2011, 20:02

wejdż na stronę skf-a a tam będziesz miał opis łożysk i sam będziesz wiedział jak i jakimi symbolami się posługuje. a co do mechanika to cienki jakiś naprawia a nie wie co, dodam skrzynia renault możesz też w renówce poszukać za podobną cenę totak dla innych poszukiwaczy łożysk dla nie udolnych mechanikiów bismarck nie na wszystkich łożyskach w skrzyni są opisy zdarzają się łożyska które nie posiadają symboli ale od czego są katalogi. a co do SKF-U w dużo różnych autach tej firmy są montowane łożyska Pozdrawiam Piotr
Saqu - 20-09-2011, 21:06

Ppiotr, założyciel tego tematu pisze o problemie ze skrzynią z wersji GDI, a ta nie pochodzi od renault.
Ppiotr - 20-09-2011, 21:20

a sorki nie zauważyłem ale mitsubishi i tak nie produkuje łożysk