To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [OII 2.4 CVT] Luzy w przednim zawieszeniu w Outlanderze

Dario_W - 07-09-2011, 09:19
Temat postu: [OII 2.4 CVT] Luzy w przednim zawieszeniu w Outlanderze
Cześć.

Od listopada 2010 roku przejechałem właśnie 50 000 km. Przy 20 000 zauważyłem, że w przednim zawieszeniu jest jakiś luz, który powoduje przesuwanie się auta na boki. O koleinach nie mówię, bo tu się kumuluje efekt szerokich opon, ale np. przy silniejszym wietrze auto potrafi odjechać mi pół metra w lewo lub w prawo. Serwis Plicha w Gdyni nie widzi problemu, w Łodzi rzetelnie sprawdzili i luzów na końcówkach drążków nie ma. Mówienie, że to auto tak ma mnie nie przekonuje, bo tak nie miało i jechałem też innym Outlanderem i tego nie "rzucało na boki".

Może ktoś miał podobny problem? Może jakieś gumy, może luzy w kielichach?
Podpowiedzcie, co to może być i gdzie to naprawić.

Darek

michu300 - 09-09-2011, 09:40

Proponuję się teraz wstrzymać do jesieni i wymienić koła na zimowe, wtedy będziesz miał na 100% pewność, że to nie opony, ani koła. Z własnego doświadczenia wiem, że zabawa z pompowaniem i testowaniem na różnych ciśnieniach może nie dać żadnego efektu. Może być tak, że masz koło zwichrowane, albo coś przy piaście (potrafi się tak stać czasem bo odbiciu od np. krawężnika).
Dario_W - 09-09-2011, 10:07

Może masz rację, ale wg ewidentnie coś się stało w zawieszeniu. Tak czy inaczej nowe auto i od początku niemal ma coś, co powoduje, że moja żona nie lubi nim jeździć.
joachim69 - 09-09-2011, 18:23

współczuje tylu kilometrów tym autem ,co do przestawiania w koleinach to Mitsu ma wąskie oponki bo tylko 225 , polecam przejazd na 315 ;) , u mnie miałem problem ze ściąganiem i wymiana opon zgłaszanie w aso nic nie dało :x
Dario_W - 09-09-2011, 18:47

Nie jest tak źle jeżeli chodzi o wygodę i zmęczenie i na pewno automat umila życie.
regon - 09-09-2011, 19:29

joachim69 napisał/a:
u mnie miałem problem ze ściąganiem i wymiana opon

z wycieraczkami też miałeś problem
:mrgreen:

joachim69 - 09-09-2011, 19:42

ale dzięki Twoim cennym radom jakoś się udało pozbyć tego natarczywego dźwięku