To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Lancer C6x i starsze - Silnik strzela przy odpalaniu, nie odpala

jelonek98 - 21-11-2006, 00:56
Temat postu: Silnik strzela przy odpalaniu, nie odpala
Witam wszystkich!

Mam problem z moim Miśkiem...a mianowicie strzela pod maską jak chce go uruchomić :(
Ostatnio jak chciałem go uruchomić kręciłem go i kręciłem strzelało i zauważyłem mały dymek z silnika :(
Dodam że autko długo stoi i nie jeździ, gdyż miałem kolizję i czekam na odszkodowanie, już ponad miesiąc... :(
Wcześniej na benzynie nie chodził na wszystkich "garach", po przełączeniu na gaz wszystko było ok.

Muszę jeszcze dodać że jestem zielony w sprawach mechaniki, więc z góry proszę o wyrozumiałość...

Pozdrawiam!

josie - 21-11-2006, 01:08

Pierwsza rada - nie odpalaj :roll: Poważnie - odpalasz na LPG, masz coś niesprawne i gaz wybucha w dolocie - dobrze będzie jak nie rozwalił przepływomierza :roll:
Nie chodził na wszystkich garach na benzynie bo - albo zarosły wtryski (zatarły się od nieużywania) - albo coś nie tak z zasilaniem wtrysków (wpięciem emulatora).
Nie wiem co Ci poradzić - może na początek świece i zobacz po ciemku, czy przy kręceniu rozrusznikiem przewody zapłonowe nie świecą.

jelonek98 - 21-11-2006, 02:10

josie napisał/a:
Pierwsza rada - nie odpalaj :roll: Poważnie - odpalasz na LPG, masz coś niesprawne i gaz wybucha w dolocie - dobrze będzie jak nie rozwalił przepływomierza :roll:
Nie chodził na wszystkich garach na benzynie bo - albo zarosły wtryski (zatarły się od nieużywania) - albo coś nie tak z zasilaniem wtrysków (wpięciem emulatora).
Nie wiem co Ci poradzić - może na początek świece i zobacz po ciemku, czy przy kręceniu rozrusznikiem przewody zapłonowe nie świecą.

Na gazie to strzela swoją drogą...tylko dużo głośniej.
Odpalam z benzyny zawsze :(

KaWu - 21-11-2006, 08:55

jelonek98, na poczatek sprawdz przewody WN, swiece i kopulke.
Jak strzela to mozesz takze miec przestawiony zaplon.
A co do braku odpalania to trudno prorokowac-moze byc xx przyczyn-tym bardziej po dzwonie.

Krzyzak - 21-11-2006, 09:21

zdejmij górną obudowę rozrządu (dosłownie 3 śruby) i zobacz czy pasek jest cały
tak na odległość trudno powiedzieć czy te stuki to coś w rozruszniku, czy może tłoki walą w zawory, czy wybuchowo spala się coś w kolektorze...

jelonek98 - 21-11-2006, 10:30

Na przewodach WN skaczą iskry :? A świece, hmmm trochę brudne.
Dzwoniłem po różnych sklepach w poszukiwaniu kabli ale nie mają takich jakich szukam, tzn NKG, wszędzie jakieś polskie mi chcieli wcisnąć...

Czy ktoś się orientuje gdzie w Warszawie mogę dostać te kable?

Anonymous - 21-11-2006, 11:04

jeżeli masz kopułkę rozdzielacza po lewej stronie silnika a z tego co widze to raczej tak jak u mnie jest-to szukaj kabli ( długości ) i na 100 % bedą pasować od hiundaya też na początku miałem z tym troche zabawy nie pasowały przeróżne komplety .....niby dedykowane do mitsu
Hugo - 21-11-2006, 12:22

jelonek98 napisał/a:
tzn NKG

tzn. NGK

jelonek98 - 21-11-2006, 12:38

Aha :) dzięki za poprawke :oops:
Maryjon - 22-11-2006, 10:22

Gdzie w W-wie stoisz?
jelonek98 - 22-11-2006, 22:28

Miś stoi na parkingu pod blokiem, na Grochowie, niedaleko ul. Waszyngtona koło Marc Polu. Dokładnie to ul Kinowa :(
Bartek - 22-11-2006, 22:36

Kable NGK kupisz u Japaneze. Jak się pospieszysz, to Marek dorzuci je do wysyłki jaką do mnie robi jutro....... i w piątek mogę Ci je dowieźć na Kinową......
jelonek98 - 22-11-2006, 22:48

Bym był baaaaardzo wdzięczy :)
Pisałem do Japaneze ale mi nie odpisał niestety :(

Bartek - 23-11-2006, 15:46

Chwilowy brak kabelków :( - zamówione, ale jutro nie dotrą..... Zadzwoń do Marka i ustal szczegóły - 042 215 44 02
jelonek98 - 23-11-2006, 16:29

Super że w ogóle będą :) Wielkie dzięki Bartek :)