To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - świece zapłonowe do Carismy 1,8 GDI

fneo61 - 10-09-2011, 09:44
Temat postu: świece zapłonowe do Carismy 1,8 GDI
Witam.Jakie polecicie świece zapłonowe do Carismy 1,8 GDI?Może Irydowe IZFR6B?Czy można wlać dobry dodatek do przeczyszczenia uk.paliwa?Pytam bo od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Carismy 1,8 GDI '03r.Elegance.Jeszcze jedno pytanie.Czy są jakieś przeciwwskazania do ładowania aku w samochodzie bez odłączania klem?I jak wg.wymienić akumulator?Czy nie będzie potem problemów z komputerem pokładowym.Mam System audio z nawigacją.

xluki - 10-09-2011, 09:46

Co do świec to są to NGK IZFR6B. NIe polecam ładowania aku w aucie, ponieważ znam przypadki, że auto po prostu się zapaliło.
pawelsonx - 10-09-2011, 10:21

Możesz ładować ale po co ?? Jak akumulator pada to znaczy że coś nie tak jest z nim.
Co do zapalenia samochodu ja za to znam przypadek że samochód zapalił się nawet jak nie był ładowany na parkingu dlatego nie polecam parkować, w czasie jazdy rownież znam przypadek jak się zapalił dlatego nie polecam jeździć.

fneo61 - 10-09-2011, 11:00

Chciałem tylko podładować aku,bo samochód generalnie to stał po pół roku u poprzedniego właściciela.Stosuję prostownik produkcji polskiej z wszelkimi zabezpieczeniami.Jakoś ładowałem wcześniej w Golfie i BMW i nic się nie działo.A przy jeździe tylko po mieście(trasa mało) jest zalecane raz na jakiś czas doładować aku.Teraz poszedłem,odłączyłem,zapalił bez problemów.
pozdrawiam !!

pawelsonx - 10-09-2011, 11:05

jak dobrej jakości prostownik możesz podładować smiało nawet lepiej bo jak zdejmiesz kleme musisz przeprowadzić cały proces uczenia ecu.
JacekeR - 10-09-2011, 15:43

fneo61 napisał/a:
Chciałem tylko podładować aku,bo samochód generalnie to stał po pół roku u poprzedniego właściciela.Stosuję prostownik produkcji polskiej z wszelkimi zabezpieczeniami.

Nie potrzeba
fneo61 napisał/a:
A przy jeździe tylko po mieście(trasa mało) jest zalecane raz na jakiś czas doładować aku.

A przez kogo zalecane??Nnie wygłupiaj się z jakimś podładowaniem akumulatora wsiądź i pojeździj po mieście sam się naładuje. Dopiero jak mu się zemrze to go wymienisz. (mówię o aku)