To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS GDI] Wymiary przegubu zewnętrznego.

robertoz - 12-09-2011, 12:20
Temat postu: [MSS GDI] Wymiary przegubu zewnętrznego.
Będę niedługo zmieniał przegub zewn. bo zaczyna postukiwać na zakręcie. Wybór na alledrogo spory ale jest mnóstwo rodzajów do MSS. Czy ktoś z kolegów kupował może przegub do GDi i może podpowiedzieć jakiego szukać.Chodzi głównie o ilość zębów abs i ilość ząbków (karbów) na osiach wew. i zew.

[ Dodano: 14-09-2011, 11:47 ]
Doczytałem że występują 2 rodzaje przegubów , wszystkie maja 43 zęby abs , różnica jest w uzębieniu zewnętrznym i wew. albo 25 na 23 lub 29 na 25. Czy ktoś z kolegów wie który jest do gdi???

czopendoz - 24-04-2012, 18:04

Witam ma podobne pytanie w sprawie przegubu ,wracam od mechanika i miał dla mnie złą wiadomość bo zamówił 3 przeguby i żaden nie pasował były to zamienniki i miały za wysoki frez wiec moje pytanie jaki ma być przegub do MMS 1.9 DID ? :?:
chojny1989 - 24-04-2012, 19:36

Panowie nie ma złotej zasady, czasami jest tak, że zamiennik jest produkowany na tyle nie precyzyjnie, że z różnicą 2-3mm długości - nie chce wejść na swoje miejsce.
Proponuję wymontować stary przegłub i uderzać z nim do sklepu, w ten sposób macie największe szanse, że może nie koniecznie według katalogu, ale po wzorze dostaniecie coś co pasuje.
Ja to przeżyłem ze sworzniem wahacza :)

czopendoz - 29-04-2012, 16:01
Temat postu: Łożysko amortyzatora.
Ok panowie przegub wymieniony ale strasznie drogi 490 za orginał,bo zamienniki ciężko dopasować,ale teraz podpowiedzcie jak wygladą łożysko amortyzatora bo patrzyłem na różnych stronach i jest kilka rodzajii może znacie kod produktu. :?:
Bizi78 - 29-04-2012, 19:50

Tak wygląda, pierwsza z brzegu aukcja z alledrogo.
http://allegro.pl/lozysko...2298628407.html
Na tej stronce możesz znaleźć jaki jest symbol ori części.
http://mitsubishi-motors.kiev.ua/1/#catalog%3DEU