Pajero III - [3.2 DID] Ozywienie auta
mlodyh22 - 15-09-2011, 23:40 Temat postu: [3.2 DID] Ozywienie auta Witam , przegladalem wszsytkie tematy ale nic nie znalazlem , czy ktos z Was probowal poza " programem " w jakis sposob dodac troche mocy i wigoru swojemy pajero ?
Interesuja mnie np : wydajniejsze wtryskiwacze, zastapienie dwumasu na cos lzejszego, czy sa dostepne mosty z roznymi przelozeniami ?
Pozdrawiam
gildor - 13-10-2011, 10:40 Temat postu: Re: Ozywienie auta
mlodyh22 napisał/a: | Witam , przegladalem wszsytkie tematy ale nic nie znalazlem , czy ktos z Was probowal poza " programem " w jakis sposob dodac troche mocy i wigoru swojemy pajero ? |
a co to znaczy poza "programem"? chip-box jest poza "programem" czy to jest "program"?
winu - 04-01-2012, 23:56
Polecam wymianę filtra powietrza na filtr K&N dedykowany do III.
Koszt filtra to ok 250zł, chciałbym podkreślić że będzie to ostatni filtr
do Twojego Pajero, ponieważ możesz go wyczyścić, zakonserwować
(specjalnym preparatem, który możesz kupić razem z filtrem. ok 40zł)
i używać dalej.
Silnik szybciej wkręca się na obroty, szybciej reaguje na gaz.
Jestem zaskoczony! Mam ten samochód od nowości i nie sądziłem że filtr może mieć takie
znaczenie w całym procesie spalania.
Spalanie spadło o ok 1L.
Żałuje tylko że tak późno go kupiłem. Inwestycja szybko by się zwróciła.
HANSOLOOO - 07-01-2012, 20:05
winu napisał/a: | Polecam wymianę filtra powietrza na filtr K&N dedykowany do III.
Koszt filtra to ok 250zł, chciałbym podkreślić że będzie to ostatni filtr
do Twojego Pajero, ponieważ możesz go wyczyścić, zakonserwować
(specjalnym preparatem, który możesz kupić razem z filtrem. ok 40zł)
i używać dalej.
Silnik szybciej wkręca się na obroty, szybciej reaguje na gaz.
Jestem zaskoczony! Mam ten samochód od nowości i nie sądziłem że filtr może mieć takie
znaczenie w całym procesie spalania.
Spalanie spadło o ok 1L.
Żałuje tylko że tak późno go kupiłem. Inwestycja szybko by się zwróciła. |
Masz możę numer katalogowy? I czy jest to filtr do puchy? czy stozkowy? Pozdrawiam
atego815 - 07-01-2012, 21:28
http://www.knfilters.com/search/appsearch.aspx
PiotrKw - 08-01-2012, 10:26
Ktoś może stosował też ten filtr oprócz WINU ? Teoretycznie zasada działania jak siatkowy nasączany olejem , mniejsze opory ssania , ale czy takie same filtrowanie ?? I aż takie różnice w odczuciach parametrów silnika ??
zbyszekm2 - 08-01-2012, 15:04
PiotrKw napisał/a: | Ktoś może stosował też ten filtr oprócz WINU ? Teoretycznie zasada działania jak siatkowy nasączany olejem , mniejsze opory ssania , ale czy takie same filtrowanie ?? I aż takie różnice w odczuciach parametrów silnika ?? |
Ja, ale jakiejś specjalnej różnicy nie czyje. Może przy tej mocy już tego się tak nie odczuwa.
mikello - 08-01-2012, 16:05
Zgadzam się ze Zbyszkiem, ja także nie odczułem obiektywnej różnicy.
PiotrKw - 08-01-2012, 18:00
Tak też mi się wydawało , w końcu piszą że jest cztery sześć warstw bawełny i dwie siatki aluminiowej. Chyba że ktoś przechodzi z zabrudzonego mocno filtra papierowego który czasy świetności ma 4 wymiany temu, wtedy może coś odczuje .
Pamietam kiedyś taki specyfik amerykański w postaci nakładki na komin kotła CO w domkach jednorodzinnych . Miał atest US Army ( po co im w wojsku kominy ) i miał dawać oszczędności w zużyciu paliwa a o mało nie doprowadził do pożaru u jednego z użytkowników.
Tu też reklamują się z podniesieniem mocy i zmniejszeniu zużycia paliwa.
Zwykły filtr papierowy to ok 40 zł ten kosztuje 325 zł plus specyfik do czyszczenia i olej do nasączania . Nie licząc pracy ( niewielkiej ale zawsze ) z czyszczeniem .Czyli koszt 10 zwykłych. Wymiana w dieslu co drugą oleju czyli wystarczy filtrów na 300 tyś km. Dla mnie wystarczy nie muszę mieć 1 miliona km .
|
|
|