To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Siódemka - brak przesyłki

mmaleks - 23-09-2011, 10:58
Temat postu: Siódemka - brak przesyłki
Może ktoś miał podobny problem albo wie co z tym najlepiej zrobić. Zakupiłem przedmioty na allegro, które zostały wysłane kurierem Siodemką nastepnego dnia i ponoć je odebrałem tak wynika ze sledzenia przesyłki.
Mogę zamówić kopię listu przewozowego zeby sprawdzić podpis - tylko wiem ze to napewno nie będzie mój. Co z tym fantem zrobić??

Student - 23-09-2011, 11:03

Poproś o kopiię listu i na policję.
volve - 23-09-2011, 11:23

Może gdzieś u sąsiada zostawił ?
yalook - 23-09-2011, 14:35

mi siódemka raz dostarczała paczkę i nie było z nimi żadnych problemów. Może w tym wypadku jest problem ze sprzedającym a nie z kurierem (np. wcale nie wysłał) ?
cabaniarz - 23-09-2011, 14:41

mmaleks, sprawdź czy numer listu przewozowego jest właściwy, może się zdublował z inną przesyłką :?:
Juiceman - 26-09-2011, 22:57

Primo przy rozmowie prosisz o przesłanie kopii listu przewozowego oraz podpisany dokument zdania przesyłki, dodatkowo prosisz o ustalenie kuria, który "dowiózł paczkę". Następnie informujesz. iż zgłaszasz to zdarzenie na Policję.

Najlepiej oprócz nagrania rozmowy wysłać maila - co jak co podkładka zawsze się przydaje. Bo na gębę nawet z firmami kurierskimi może być problem, a mówię z doświadczenia jakie miałem w pracy z DPD