Forum ogólne - Siódemka - brak przesyłki
mmaleks - 23-09-2011, 10:58 Temat postu: Siódemka - brak przesyłki Może ktoś miał podobny problem albo wie co z tym najlepiej zrobić. Zakupiłem przedmioty na allegro, które zostały wysłane kurierem Siodemką nastepnego dnia i ponoć je odebrałem tak wynika ze sledzenia przesyłki.
Mogę zamówić kopię listu przewozowego zeby sprawdzić podpis - tylko wiem ze to napewno nie będzie mój. Co z tym fantem zrobić??
Student - 23-09-2011, 11:03
Poproś o kopiię listu i na policję.
volve - 23-09-2011, 11:23
Może gdzieś u sąsiada zostawił ?
yalook - 23-09-2011, 14:35
mi siódemka raz dostarczała paczkę i nie było z nimi żadnych problemów. Może w tym wypadku jest problem ze sprzedającym a nie z kurierem (np. wcale nie wysłał) ?
cabaniarz - 23-09-2011, 14:41
mmaleks, sprawdź czy numer listu przewozowego jest właściwy, może się zdublował z inną przesyłką
Juiceman - 26-09-2011, 22:57
Primo przy rozmowie prosisz o przesłanie kopii listu przewozowego oraz podpisany dokument zdania przesyłki, dodatkowo prosisz o ustalenie kuria, który "dowiózł paczkę". Następnie informujesz. iż zgłaszasz to zdarzenie na Policję.
Najlepiej oprócz nagrania rozmowy wysłać maila - co jak co podkładka zawsze się przydaje. Bo na gębę nawet z firmami kurierskimi może być problem, a mówię z doświadczenia jakie miałem w pracy z DPD
|
|
|