To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Sport - USTAWIONY TPS i DALEJ TO SAMO

MAX-315 - 24-09-2011, 19:33
Temat postu: USTAWIONY TPS i DALEJ TO SAMO
Witam ustawiłem TPS i nadal po kilku kilometrach lub paru dniach jazdy rtaci obroty i niema ssania musze g± chwile przytrzymac na obrotach jak sie nagrzeje i zaczynaj± mi czasami falowac obroty co dalej i co szukac

ustawiałem tak
wychylenie przepustnicy na 45mm
odkrecenie tps
ustawienie na rozwarcie
podciagniecie linki o 0,5mm robilem to srubka do wychylenia przepustnicy,lecz na mierniku nic sie nie zmieniło cały czas było rozwarcie :? czyli na mierniku pokazywało cały czas 1 ustawiony był na 200om prubowałem tez na zapłonie i ustawiałem na niecałe 5v a mianowicie 4,85v i brubowałem na zanik napięcia lecz sytuacja ta sama
wymieniłem wiec na druga przepustnice poustawiałem tps chwile było pieknie a po kilku dniach dalej to samo .Odłaczałem akumulator i tez to nie pomogło
Wiec panowie gdzie dalej szukac przyczyny czyrzby komputer gubił pamiec

[ Dodano: 14-10-2011, 18:45 ]
Witam przyczyna prawdopodobnie była niewcisnieta kostka w komputer wystawała mi troszke i moze gdzies niebyło styku wcisnołem ja pozadnie wyczysciłem wszystkie styki srodkiem do usowania korozji konektowej i tyka jak laleczka
POZDRAWIAM

[ Dodano: 04-11-2011, 19:42 ]
Witam problem był w komputerze a mianowicie wtyczka niebyła do konca wpieta teraz jak narazie pyka jak laleczka
Pozdrawiam

[ Dodano: 04-11-2011, 19:42 ]
Witam problem był w komputerze a mianowicie wtyczka niebyła do konca wpieta teraz jak narazie pyka jak laleczka
Pozdrawiam