To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Historia auta

Maksi_Kaz - 25-09-2011, 19:53
Temat postu: Historia auta
Na dobry początek Witam wszystkich:) bo jestem nowym.
Zostałem szczęśliwym posiadaczem mitsubishi Outlandera, który został sprowadzony z Belgi. Posiadam do niego książkę serwisową jednak nie jestem w stanie ocenić co było w nim wymieniane. Czy jest jakaś możliwość ustalenia historii mojego autka??

borsak1 - 26-09-2011, 08:45

Witam, na wstępie gratuluje. Nie wiem jak jest z osobówkami ale z TIR-ami bez problemu sprawdzasz historię dzwoniąc do dealera podajesz numer VIM i prosisz o krótką historię samochodu. Jest to legalne więc nie masz się czego obawiać mój brat tak robi gdy coś z zachodu ściąga.
lexus - 26-09-2011, 10:05

W najbliższym serwisie Mitsubishi powiedzą ci wszystko co było robione w autoryzowanych serwisach mitsu
Maksi_Kaz - 26-09-2011, 13:14

No właśnie nie ma takiej możliwości bo pytałem już oto w kilku serwisach. Jeżeli samochód byłby z Polski to tak a jeżeli sprowadzony to niestety nie da rady :(
borsak1 - 26-09-2011, 14:05

Coś komuś się nie chce sprawdzać, nie wierzę w to, po prostu czegoś takiego nie kupuje.
andrzejGb - 26-09-2011, 20:27

miałem mozliwość to sprawdzić z kilkoma róznymi producentami , tylko w peugeocie udostepnili mi informacje telefonicznie ale tylko na temat pojazdu u nich serwisowanym.
VW warszaw - trzeba być włascicielem pojazdu osobiscie się wstawić/ mieć dowód rejestracyjny/ pojazd musi być u nich serwisowany
Kraków Mitsubishi -- "informacji o pojazdach nie udzielają"
może trzeba mieć znajomego, w Polsce nie jest to proste

Maksi_Kaz - 26-09-2011, 21:24

Tak jak piszesz w Polsce nic nie jest proste... Byłem samochodem i powiedzieli, ze nie maja takiej możliwość powiedzenia jaka była historia samochodu. wiem, ze w toyocie bez problemu można to sprawdzić po numerze VIN kiedy był ostatni przegląd i przy jakim stanie licznika. Podobno w Mitshubishi Polska jest taka możliwość sprawdzenia( tak powiedzieli mi w serwisie w Gdyni przy ul. Morskiej 80 i podali mi meila ale niestety chyba nie aktualny bo wiadomości nie mogę wysłać. Więc może znacie jakieś inne możliwości bo nie wiem kiedy był wymieniany rozrząd a to jest najważniejszy problem.( bo jak niedawno to po co wydawać pieniądze na nowa wymianę) Pozdrawiam.
mitsu00 - 26-09-2011, 21:44

Maksi_Kaz napisał/a:
Tak jak piszesz w Polsce nic nie jest proste... Byłem samochodem i powiedzieli, ze nie maja takiej możliwość powiedzenia jaka była historia samochodu. wiem, ze w toyocie bez problemu można to sprawdzić po numerze VIN kiedy był ostatni przegląd i przy jakim stanie licznika. Podobno w Mitshubishi Polska jest taka możliwość sprawdzenia( tak powiedzieli mi w serwisie w Gdyni przy ul. Morskiej 80 i podali mi meila ale niestety chyba nie aktualny bo wiadomości nie mogę wysłać. Więc może znacie jakieś inne możliwości bo nie wiem kiedy był wymieniany rozrząd a to jest najważniejszy problem.( bo jak niedawno to po co wydawać pieniądze na nowa wymianę) Pozdrawiam.

Chyba jednak cos jest na rzeczy, bo w jednym ASO Mitsubishi w SE, pytalem czy moga sprawdzic jakie aktualizacje byly wgrane w Polsce podczas przegladow. Powiedzieli ze nie maja mozliwosci sprawdzenia co bylo robione na gwarancji w innym kraju. Dziwne....... :(

arturodob - 27-09-2011, 09:08

witam a co dokladnie potrzebujesz sie dowiedziec o tym samochodzie bo mam znajomego w serwisie i mysle ze jak mu podam vin to mi powie cala historie
pozdrawiam

Maksi_Kaz - 27-09-2011, 19:36

Wysłałem na PW info. Dzięki i pozdrawiam:)

[ Dodano: 02-10-2011, 14:51 ]
Jak kolego dasz radę coś ustalić??