Carisma - Ogólne - co to moze byc? elektrozawor?
gw87 - 27-09-2011, 16:16 Temat postu: co to moze byc? elektrozawor? mam takie pytanie co Sie stanie jak będe jezdzil z odłaczonym elektrozaworem/regulacji kata wtrysku/ carisma 1.9TD
-jak mam podlaczony to na wolnych obrotach skaczą mi obroty nawet do 2100 dymi na bialo(tłuką sie przy tym chyba zawory:(/
-- jak jest odlaczony to cholernie glosno chodzi ale nic takiego nie wystepuje na komie nie pokazuje ze jest uszkodzony będzie do wymiany czy cos innego szukac?
/koncowki wtryskiwaczy byly wymieniane../ spalanie w normie 5,5L, pali za pierwszym razem zima lato.
pawelsonx - 27-09-2011, 20:16
sprawdzałes metodą na drut czy jakis konkretny komp . U mnie nie wkazywało na x431 błędów jak był diagnozowany mitsubischi zas jak renault to jakoś się pokazywały.
gw87 - 28-09-2011, 16:55
mechanik mi sprawdzal wiec raczej normalnym kompem. pojzedze jeszcze chwile z odlaczonym i popatrze czy nic dalej sie nie dzieje. mozna tak wogole z odlaczona wtyczka jedzic czy to na cos zle wplywa?
pawelsonx - 28-09-2011, 17:25
możesz jeździć ale będzie mułowaty i klekotał
gw87 - 28-09-2011, 18:46
jak myslisz moze to byc wina eletrozaworu ze na wolnych obrotach tak wariuje na cieplym najczesciej? za co ten zawor odpowiada wogole ? i kiedy dziala przy rozruchu czy na wolnych tez?? mozliwe ze ustawia zly kat wtrysku i tak sie dzieje i dymi przy odpalaniu?
-zauwazylem tez ze cieknie z niego troszke przy kabelkach co wchodzą do niego moze to jest przyczyną jakies drobne zapowietrzanie moze?
nie chce drugi raz do mechanika jechac narazie bo czysci mnie z kasy wymianial ostanio koncowki wtryskiwaczy 4 stowy bo lalo a poprawy nie ma.
pawelsonx - 28-09-2011, 19:27
jak cieknie to masz przyczynę .
|
|
|