To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - [3.5 V6] Tryb awaryjny skrzyni??

haszugumis - 29-09-2011, 19:56
Temat postu: [3.5 V6] Tryb awaryjny skrzyni??
witam.

mam taki problem. mam pajero 3.5 automat 208ps 1997 rok. skrzynie nie wrzuca czwartego biegu. nie moge podpiac sie do kompa skrzynie i silnika (napiecia na liniach sa za male ok 4-6 linia K i L - jest jakies zwarcie mi sie wydaje)

doszedlem do jednego ze jak juz osiagne jakos predkosc (wieksza od zera) i wylacze zaplon i wlacze (czyli restartuje silnik w czasie jazdy) to skrzynia dziala normalnie (czyli wrzuca 4 bieg), ale jak tylko sie zatrzymam i wskazowka predkosci pojawi sie na zero to wszystko wraca do poprzedniego stanu. wypialem komputer skrzyni i wszystkie biegi dzialaja. wypialem czujniki temp cieczy (3sztuki - dwa z pojedynczymi kabelkami i jeden z podwojnym kabelkiem) i dalej to samo. wypialem czujnik predkosci znajdujacy sie zaraz przed walem i dalej to samo.

jeszcze jakies pomysly co to moze byc?? bo skoro biegi sie zalaczaja po "restarcie" auta to raczej elektrozawór jest ok. dodam ze czesto miga kontrolka a/t. olej sprawdzony (stan) i nie wykazuje uszkodzen mechanicznych.

jawaldek - 01-10-2011, 00:05

a próbowałeś resetować sterownik->> zdjęcie klem z akumulatora ??? może wyczyszczenie samego sterownika pomoże->> mechaniczne wyczyszczenie-->> wydmuchanie kurzu :roll: