[92-96]Galant E5xA - [E55A 2.0] pompka spryskiwacza tył. gdzie ?
Krejzi - 29-09-2011, 20:56 Temat postu: [E55A 2.0] pompka spryskiwacza tył. gdzie ? Pytanko. Gdzie znajduje się pompka spryskiwacza tylnego ?
Od jakiegoś czasu przestała mi działać całkowicie, posprawdzałem bezpieczniki i wszystkie niby całe, chociaż nie wiem, który to dokładnie.
Nie wiem co mogę jeszcze posprawdzać oprócz pompki, z tym że nie wiem gdzie jest .
I jeszcze jakby ktoś miał service manuala do naszej wersji ? bo nigdzie nie moge znalezc.
szpala85 - 29-09-2011, 21:02
u mnie pompka byłą z tyłu w bagażniku razem z zbiorniczkiem ..... tam gdzie jest trójkąt i apteczka
Wszyc - 29-09-2011, 21:03
Mam service manuale do każdego miśka i każdego silnika ciągle zapominam dodać tego sorry -_-'
Zaraz sprawdzę Ci gdzie ta pompa spryskiwacza jak dobrze przypuszczam hatchback co nie? bo u nas w europie nie były chyba sprzedawany sedany z wycieraczką tylną i spryskiwaczem
[ Dodano: 29-09-2011, 21:08 ]
Tak jak Szpala napisał przy zbiorniku jest:
11stka to pompa
Serwisówki wrzucę kiedy indziej bo zajmują 500MB
Krejzi - 29-09-2011, 23:05
super no koniecznie tego manuala podrzuć, dobrze by było mieć .
No wychodzi na to ze sama pompka mi padła, nie wiem czy jest na przekaznikach czy nie, ale światło mi przygasa po wcisnieciu tzn. ze obciązenie jakies jest. dobiore sie w sobote do tego.
Dzieki wielkie za info. Tylko gdzie teraz dostać taką pompke.
Bede kombinowac.
Wszyc moze chcesz namiar na jakiegos ftpa, zeby wrzucic tego manuala.
ew. mozemy sie umowić na wrzuccanie i postawie ftp u siebie na ten czas.
szpala85 - 29-09-2011, 23:41
pompka ci zaśniedziała ... dał bym ci moją bo i tak wywaliłem cały zbiorniczek z tyłu ale niestety teraz pompka służy w Mercu VITO bo tam ori pompki zardzewiały dosłownie "zardzewiały" , a ta z Gala służy i służy .... i jakie ciśnienie daje porządne
Krejzi - 30-09-2011, 00:15
hmmm wymontuje ją jutro może da sie ją jakos uratować o ile to pompka.
Najpierw odzyskam swój miernik i sprawdze czy dostaje "prund" ;P
[ Dodano: 30-09-2011, 12:47 ]
ok, wybebeszyłem tą pompke podpiałem w domu i rzeczywiscie nie działa. ale tak troche od spodu ją rozebralem popukalem jakies brudy wyleciały, podpiałem i działa spowrotem po prostu chyba cos podlazło gdzies i sie przycięła. Ale juz wszystko działą ... uff na szczęscie obyło sie bez kupna nowej, chociaz na allegro znalazlem niby do EA ale identyczna za 35 zł.
http://allegro.pl/mitsubi...1800560474.html
tak to wyglada
|
|
|