[02-06]Lancer CS0 - [CSx Ogólne] skrzypiace zawieszenie
bcn - 05-10-2011, 21:10 Temat postu: [CSx Ogólne] skrzypiace zawieszenie strasznie irytujaco zaczalo mi cos skrzypiec na nierownosciach - jak jade po muldach na przyklad - przednie zawieszenie skrzeczy, popiskuje cos jakby - cholera wie, ale wnerwiajace.
cos niedokrecone? gumy? mial ktos taki problem?
i druga rzecz - skrzypi fotel pasazera; tez na dziurach, ale tylko jak ktos na nim siedzi.
Szyny? oparcie? w hondzie piszcza tuleje foteli, w mitsu tez sa tulejki?
krzychu - 06-10-2011, 08:40
A zobacz czy nie skrzypi zapięcie pasa pasażera. Trzeba wtedy psiknąć WD40 w uchwyt tego zapięcia, w tą szczelinę gdzie zapięcie wchodzi pod schowek.
martin01 - 05-11-2011, 22:49
Wiecznie mam ten problem z tylnym zawieszeniem, wpadam co 6 miesięcy do kanału, smaruję WD40 tuleje i łącziki i spokój na kolejne pół roku.
bcn - 07-11-2011, 08:40
no to przesmaruje w takim razie u siebie przod, moze bedzie lepiej
lechu48 - 07-11-2011, 17:22
Ostatnio w AŚ jest artykuł o Lancerze. Problem skrzypiącego zawieszenia według gazety jest przypadłością tego modelu. Jak temu zaradzić: smarowanie sworzni, wymiana na nowy typ tulei gumowo-metalowych wahaczy dolnych- dotyczy to zawieszenia z tyłu. Na pocieszenie napiszę , że u mnie nie skrzypi, natomiast czasami skrzypienia dochodzą z okolicy słupków, mówię tutaj o plastikach we wnętrzu( dość denerwujące bo deska rozdzielcza jest solidnie skręcona). Może do przodu też jest jakiś nowy typ tulei??
|
|
|