ASX Techniczne - [1.6] czym wyłożyć dno bagażnika
Tepus - 08-10-2011, 14:25 Temat postu: [1.6] czym wyłożyć dno bagażnika Z uwagi na gabaryty ładunku - przewiezienie 4 opon - wyjąłem z bagażnika wkładkę na akcesoria. Pod spodem jest "goła" blacha. Mam zatem obecnie nieco większy bagażnik, ale nie bardzo wiem czym wyłożyć dno (zabezpieczyć) przy przewożeniu "ładunku" w przyszłości. Może ktoś ma jakiś pomysł?
bastek - 08-10-2011, 20:04
ja kiedyś kupiłem w rezaw-plast, i jest ok. gumowa wykładzina. nawet nie wiem, czy mają do asx, do lancera pojawiły się zeraz jak się lancer pojawił
Tepus - 08-10-2011, 21:04
Dzięki bastek1 Tylko że u mnie bez problemu można wyjąć główną wkładkę, a te mniejsze po bokach są dośc mocno przyklejone. Więc tak a) oderwać i wówczas pasuje gumowa kuweta jaką dostałem w salonie b) nie odrywać i kombinować, no właśnie....
bastek - 08-10-2011, 23:26
ASXa w środku nie widziałem, ale jakbyś wpadł na spota 16 paźdzeirnika, to byśmy coś wymyślili
szczegóły tu
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=50399
Trik - 09-10-2011, 01:23
Tepus napisał/a: | Więc tak a) oderwać i | Sprawdź najpierw na dnie tych komórek czy nie są na wkręty lub na kołki plastikowe. Nie sądze ze by były przyklejone.
Krzychuuu - 10-10-2011, 19:04
Można nożem usunąć parę ścianek w tej wkładce styropianowej na akcesoria. Ja tak zrobiłem i teraz mam tam koło zapasowe 16 z allegro + te wszystkie akcesoria ułożone dookoła koła i jeszcze parę innych dodatków.
Anonymous - 10-10-2011, 20:38 Temat postu: czym wyłożyć dno bagażnika Dobry wieczór.
Ja zrobiłem to samo co Krzychuu.
Jestem zadowolony z efektów tej "przeróbki": mam miejsce na dojazdówkę, na te wszystkie niezbędne akcesoria oraz jeszcze trochę miejsca do wykorzystania.
Pozdrawiam
wlodbial
Bojakk - 10-02-2012, 16:56
Ja swojego wygłuszałem i powiem tak, wszystkie wkładki z bagażnika można wyjąć tą środkową po prostu się podnosi, boczne są na dwa wkręty.
Ja wyklejałem bagażnik gumą butylową z aluminium (STP silver) i dodatkowo na to piankę GMS-022. Dodatkowo wykleiłem też tylne błotniki od środka i wszystkie drzwi - można się zdziwić co jest na wewnętrznej stronie boczków, podobnie jak w Foresterze biedafilc, jakaś żenada straszna.
Mam wrażenie, że jest zdecydowanie lepiej, teraz niestety lepiej słyszę opony i zastanawiam się co można z tym zrobić, ma ktoś jakiś pomysł (poza zmianą opon na cichsze)?
Pzdr,
Bojakk
|
|
|