To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Ogólne informacje

M@teusz607 - 10-10-2011, 13:17
Temat postu: Ogólne informacje
Na wiosnę chodzi mi po głowie kupno Lancera 1.8 (małe szanse na 2.0 GTS) niewiem czy niema czy tylko ja nie mogę znaleźć- Czy jest jakiś ogólny temat o nich? jakie wersje wyposzrzenia, silników (oznaczenia) czym różnią się np GTS od EVO bo PODOBNO bardzo niewiele. Na forum carismy którą posiadam coś takiego jest
jaca71 - 10-10-2011, 19:25

M@teusz607 napisał/a:
czym różnią się np GTS od EVO bo PODOBNO bardzo niewiele

To dwa zupełnie różne samochody :)

Sporo dyskusji o różnicach między 1.8 (ogólnie Europejczykami) a GTS (i innymi amerykańcami) jest jest w tematach o lancerach z USA ;)

MichalRej - 10-10-2011, 20:30

M@teusz607 napisał/a:
czym różnią się np GTS od EVO bo PODOBNO bardzo niewiele

Bardzo NIE WIELE to one mają ze sobą WSPÓLNEGO...
I jest to tylko i wyłącznie znaczek na samochodzie... :mrgreen:

[ Dodano: 10-10-2011, 20:32 ]
A tak na poważnie, to tak jak jaca71 powiedział,
są to dwa zupełnie inne samochody

M@teusz607 - 10-10-2011, 23:58

A co z resztą pytań? do chyba przedwczoraj nie byłem świadomy że są lancery 1.6 (cały czas mowa o Lancerze X) no chyba że mi się przyśniło że jest :biggrin:
PS. MNIE interesuje tylko benzyna. Choć dla innych użytkowników możecie opisać i diesle
Są różne wersje wyposażenia np. Inform co w stanardzie posiada ta wersja i wszystkie inne, o EVO już zapomnijmy ;) ale GTS ciągle w temacie
W Carismie nie mam MIVEC-a ale nie mam też 100% pewności czy to jest to co myślę- zmiany faz rozrządu? coś jak V-Tec Hondy?
Czy były jakieś wersje z 6-stopniową skrzynią?

jaca71 - 11-10-2011, 07:58

M@teusz607 napisał/a:
Są różne wersje wyposażenia np. Inform co w stanardzie posiada ta wersja i wszystkie inne,

Europa - http://www.mitsubishi.pl/...je/Lancer-Sedan
USA - http://www.mitsubishicars...cer/11/trims.do
M@teusz607 napisał/a:
ale GTS ciągle w temacie

GTS to coś pomiędzy Intense a Instyle tyle że z silnikiem 2.4 (do roku 2008 był montowany silnik 2.0) zamiast 1.8 :P
M@teusz607 napisał/a:
W Carismie nie mam MIVEC-a ale nie mam też 100% pewności czy to jest to co myślę- zmiany faz rozrządu? coś jak V-Tec Hondy?

Dokładnie robi to samo ale robi inaczej :P
M@teusz607 napisał/a:
Czy były jakieś wersje z 6-stopniową skrzynią?

Tylko diesel ma 6 biegową skrzynie manualną - największa wada Lancera.
CVT (skrzynia bezstopniowa) ma 6 wirtualnych biegów w trybie SPORT/MANUAL
M@teusz607 napisał/a:
do chyba przedwczoraj nie byłem świadomy że są lancery 1.6 (cały czas mowa o Lancerze X) no chyba że mi się przyśniło że jest :biggrin:

Do niedawna najmniejszy silnik w Europie to był 1.5 a teraz jest 1.6.

Na wszystkie twoje pytania odpowie SZUKAJ http://forum.mitsumaniaki.pl/search.php które wbrew pozorom działa całkiem dobrze :) Tylko trzeba ograniczyć wyszukiwanie do działu Lancer :)